İlk
nerede gördüm, tarifi nereden aldım tam olarak hatırlamıyorum ama(yanılmıyorsam
yeşilkivi de ilk kez görmüştüm) neredeyse tüm blogcu arkadaşlarım bu tarifi denemiştir ve herkes de eminim benim gibi çok sevmiştir...Ben hindistan cevizli tatları çok sevdiğim için bayılıyorum...Tarifi bizle paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...
Herkese de tavsiye edebileceğim güzel bir lezzet..:))
Yaklaşık aynı sözlerle ben de sizlerle paylaşmak istiyorum..
Malzemeler :Hamuru :1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250gr. margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçine:2 su bardağı hindistancevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)
Üst Süsleme İçin:1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)
Yapılışı :*Un haricinde tüm hamur malzemelerini karıştıralım.
*Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayalım.
*Ayrı bir kapta yumurta akını bir çimdik tuz ekleyerek mikserle kar gibi oluncaya kadar çırpalım.
*Pudra şekerini ilave edilip çırpmaya devam edelim.
*Hindistan cevizini de çırpma kabına alıp iyice karıştıralım.
*Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayalım ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açalım.
*İçine Hindistan cevizli malzemeyi yerleştirelim ve kapatalım.
*Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizilirelim.
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeleri 15 dakika pişirelim.
*Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
*Soğuyan kurabiyelerin üzerini soğuyan üst süsleme malzemesi ile süsleyelim.
*Antep fıstığı veya herhangi bir üst malzeme ile de servis yapalım...
*(Ucu sivri sıkma torbasıyla, ince uçlu bir huniyle ya da bir poşete açacağınız küçük bir delikle yapabilirsiniz.)
Afiyet olsun:))