17 Aralık 2008 Çarşamba

SUSAMLI KURABİYELER




SUSAMLI KURABİYELER



Malzemeler :

  • 250 gr. tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta ( sarısı içine, beyazı üzeri için ayrılmalı )
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı toz şeker  
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • Susam

Yapılışı :

  1. Susam ve yumurta akı hariç malzemeyle yumuşak ama kaba yapışmayan bir hamur yoğuralım
  2. dilediğimiz gibi şekillendirip önce yumurta akına sonra susama batıralım
  3. 160-170 derecelik bir fırın ısısında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  4. Ölçü tam bir büyük fırın tepsisine denk geliyor, bilginize..
afiyet olsun










KOKOSTAR KURABİYE

KOKOSTAR

İlk nerede gördüm, tarifi nereden aldım tam olarak hatırlamıyorum ama(yanılmıyorsam yeşilkivi de ilk kez görmüştüm) neredeyse tüm blogcu arkadaşlarım bu tarifi denemiştir ve herkes de eminim benim gibi çok sevmiştir...Ben hindistan cevizli tatları çok sevdiğim için bayılıyorum...Tarifi bizle paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...
Herkese de tavsiye edebileceğim güzel bir lezzet..:))
Yaklaşık aynı sözlerle ben de sizlerle paylaşmak istiyorum..

Malzemeler :
Hamuru :
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250gr. margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İçine:
2 su bardağı hindistancevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)

Üst Süsleme İçin:
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)

Yapılışı :
*Un haricinde tüm hamur malzemelerini karıştıralım.
*Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayalım.
*Ayrı bir kapta yumurta akını bir çimdik tuz ekleyerek mikserle kar gibi oluncaya kadar çırpalım.
*Pudra şekerini ilave edilip çırpmaya devam edelim.
*Hindistan cevizini de çırpma kabına alıp iyice karıştıralım.
*Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayalım ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açalım.
*İçine Hindistan cevizli malzemeyi yerleştirelim ve kapatalım.
*Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizilirelim.
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeleri 15 dakika pişirelim.
*Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
*Soğuyan kurabiyelerin üzerini soğuyan üst süsleme malzemesi ile süsleyelim.
*Antep fıstığı veya herhangi bir üst malzeme ile de servis yapalım...
*(Ucu sivri sıkma torbasıyla, ince uçlu bir huniyle ya da bir poşete açacağınız küçük bir delikle yapabilirsiniz.)


Afiyet olsun:))

15 Aralık 2008 Pazartesi

ZEYTİNYAGLİ YERELMASİ TARİFİ





Çok lezzetli ve besleyici ; yine sağlıklı bir yemek alternatifi...Bu ara yemeklerden gidiyoruz, hep de pasta tatlı olmaz ki değil mi?
Şu sözlerim sadece "ayy bu da yenir mi ?" diye düşünenler için...
Sadece şunu demek istiyorum, önyargılı olmayın ve deneyin, beğenmez iseniz (ki olabilir) o zaman yemek tercihleriniz arasına koymayabilirsiniz...Ama lütfen kendini tanıtabilmesi için ona bir fırsat verin...:))

ZEYTİNYAĞLI YERELMASI TARİFİ


Malzemeler:

  • 1/2 kg yerelması
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1 adet iri patates
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet kesme şeker
  • 3 yemek kaşığı yıkanmış pirinç
  • batası su
Üzerine:

  • yarım veya tüm limon(nasıl sevdiğinize bağlı)
  • kıyılmış maydonoz

ZEYTİNYAĞLI YERELMASI yapılışı:


  1. Yağda sarımsak ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı soteleyelim.
  2. Yarım halka doğradığımız havuçları ilave edelim, bir kaç dakika karıştırarak kavuralım.
  3. Rendelenmiş domatesleri ekleyip biraz daha çevirelim.
  4. Soyulup küp doğranmış yerelmalarını ve patatesleri de ekleyelim
  5. Pirinç, tuz şekeri de ilave ettikten sonra batası suyunu koyup kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
  6. Altını kapatınca üzerine limonunu gezdirelim ve kıyılmış maydonozla servis yapalım..

Afiyet olsun...



Related Posts with Thumbnails