12 Ocak 2009 Pazartesi

PİRİNÇ UNLU KEK TARİFİ

PİRİNÇ UNLU KEK TARİFİ
PİRİNÇ UNLU KEK TARİFİ
PİRİNÇ UNLU KEK TARİFİ
Sevgili takipçilerimden NESLİHAN'ın bana denemem için gönderdiği tarifi yaptığımı ona söylemiştim..Ama kendimce bir kaç minik ekleme yaptım bizim damak tadımıza göre..Bizimkiler yine çok beğendiler..Gerçekten çooook leziz bir kek oldu...Pirinç unu daha bir ağızda dağılırlık veriyor keke...Teşekkürler Neslihan cığım...Diğer güzel tariflerini de bekliyorum canım...

PİRİNÇ UNLU KEK TARİFİ

malzemeler:


  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı erimiş margarin(ya da sıvıyağ)
  • 1 çay fincanı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon (ya da portakal)kabuğu rendesi
  • File fıstık
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı beyaz un( az gelirse un miktarını artırın, kaşığı kaldırınca koyu akacak)

Üzerine:


  • Bal şerbeti (1 bardak su, bir tatlı kaşığı dolusu bal)

PİRİNÇ UNLU KEK yapılışı:


  1. Oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı şekerle birlikte mixerle 8-10 dakika çırpalım
  2. Yağ , süt ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım
  3. Un, kabartma tozu,kakao,limon rendesi ,vanilyayı da ekleyelim yine kaşıkla karıştıralım
  4. Unu azar azar eklemeyi unutmayın birden dökmeyin sakın.
  5. yağlanıp şeker serpilmiş kalıba dökelim , üzerine(gerekli değil) fıstıkları serpip bıçakla hafif karıştıralım
  6. 180 derecede kürdan batırdığımızda temiz çıkana kadar pişirelim(yaklaşık 35-40 dakika)
  7. Soğuduktan sonra ters çevirince üzerine bal şerbetini dökelim ve hindistan cevizi ile süsleyelim..

Afiyet olsun..

10 Ocak 2009 Cumartesi

PANDİSPANYA TARIFI VE PUF NOKTALARI

 PANDİSPANYA TARIFI VE PUF NOKTALARI PANDİSPANYA TARIFI VE PUF NOKTALARI



Genelde pastalarımda kullandığım , lezzetli güzel bir pandispanya ölçüsüdür bu. Dilediğiniz gibi uyarlayabilirsiniz..Kakaolu ya da sade yapabilirsiniz. Kakaolu yapmak için un miktarını bir fincan azaltıp yerine kakao koyarak değiştirebilirsiniz. Miktarını doğru orantılayarak daha minik ya da daha büyük yapabilirsiniz. Fikir vermesi açısından genelde kullandığımız yuvarlak borcamda yaparak ölçü boyutunu göstermek istedim. 26 cm lik kelepçeli kalıpta da yaklaşık aynı yüksekliği verir.Daha yüksek yani kalın yapmak isterseniz kalıbınızın çapını düşürün lütfen..

9 Ocak 2009 Cuma

ZEYTİNYAGLİ MANTAR SOTE TARİFİ


ZEYTİNYAGLİ MANTAR SOTE TARİFİ

malzemeler:

  • 1 paket kültür mantarı
  • 1 adet soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 2-3 adet rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet kesme şeker

ZEYTİNYAGLİ MANTAR SOTE yapılışı:


  1. İyice ama çok su çektirmeden yıkadığımız ve hatta gerekirse elimizle soyduğumuz mantarları dörde bölelim (ağır çalışacaksanız limonlu suda bekletmek gerekir)
  2. Zeytinyağında mantarların suyunu çektirelim ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı, sarımsaklarımızı ilave edelim onları da soteleyelim
  3. Doğradığımız biberleri ve havuçları da ekleyip biraz daha kavuralım, suyunu çeksin iyice
  4. Rendelenmiş domatesleri , tuzu ve şekerini de ekleyip , az sıcak su ilavesiyle yumuşayana kadar pişirelim
  5. Ilık servis yapalım ...
Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails