BEŞAMELLİ ISPANAKLI MANTARLI KREP TARİFİ
Krep:
- 3 adet yumurta
- 3,5 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- az tuz
Ispanaklı Püre:
- 2 kaşık sıvıyağ
- 1 kg ıspanak
- 1 paket krema
- 1 adet soğan
- 1 paket mantar
- 2 diş sarımsak
- Karabiber, kırmızıbiber,tuz
- Bol kaşar peyniri
Beşamel Sosu:
- 6 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı un(silmeden fazla)
- 2 su bardağı soğuk süt
- tuz
- En üste yine kaşar rendesi
BESAMELLİ İSPANAKLİ MANTARLİ KREP nasıl yapılır?
- Krep malzemelerini iyice çırpalım ve tavamıza birer küçük kepçe dökerek arkalı önlü pişirip üst üste koyalım..
- -------------
- Diğer bir tenceremizde yağımızı ısıtıp yemeklik doğranmış soğanlarımızı, sarımsakları ve soyulup sudan geçirilmiş, hafif irice doğranmış mantarlarımızı suyunu çekene kadar pişirelim
- Yıkanmış ve doğranmış ıspanaklarımızı ekleyelim ve suyunu iyice çektirelim
- Kremayı ve baharatları ekleyelim
- İnerken kaşar rendesi ekleyelim
- ------------
- Beşamel sos için de yağı ve unu kavuralım
- Soğuk sütünü tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak ilave edelim
- Koyulaşıp kaynadığında kapatıp , kaşar rendesi ekleyelim
- ------------
- Şimdi birleştirelim
- Kreplerin bir kenarına ıspanaklı harç koyup uzun saralım ve borcama sıra sıra dizelim
- Üzerine beşamel sosu dökelim ve kaşar rendesi serperek fırına verelim
- 180 derecede kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
