9 Şubat 2009 Pazartesi

MİLFOYDE BAGET TAVUK TARİFİ

MİLFOYDE BAGET TAVUK TARİFİ

Hem çok pratik, hem de nasıl lezzetli anlatamam..Ellerine sağlık arkadaşımın:)

MİLFOYDE BAGET TAVUK TARİFİ

malzemeler:


  • istediğiniz sayıda baget tavuk
  • aynı sayıda milföy hamuru
  • tuz kekik karabiber
  • yumurta sarısı

MİLFOYDE BAGET TAVUK yapılışı:


  1. tavukları yıkayıp çok az suda tuz ve kekikle haşlayalım(bu işlemi bir gün evvelden yapıp tüm suyunun sızmasını sağlamak gerekiyor)
  2. bageti milföy hamuruna bohça kapatır gibi sarıp ek yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizelim
  3. üzerine yumurta sarısını sürüp fırında kızarana kadar pişirelim ve sıcak servis yapalım
Afiyet olsun..

6 Şubat 2009 Cuma

FINDIKLI TAHİNLİ KEK TARİFİ

FINDIKLI TAHİNLİ KEK TARİFİ

FINDIKLI TAHİNLİ KEK

malzemeler:


  • 2 yumurta(ılık)
  • 2 su bardağı şeker
  • 150 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 kahve fincanı dolusu tahin
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya


FINDIKLI TAHİNLİ KEK yapılışı:


  1. Yumurta ve şekerimizi mixerle iyice çırpalım 
  2. Beyazlaşıp katılaşınca erimiş tereyağını, yoğurdu, tahini ekleyip kaşıkla çok az karıştıralım
  3. Un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte üzerine eleyelim 
  4. Fındığı da ekleyip yine kaşıkla yumuşakça (fazla karıştırmayın) karıştıralım
  5. Kalıbımıza döküp 175 derecede kürdan temiz çıkana kadar pişirelim(35- 40 dakika civarı,ama her fırın farklıdır unutmayın)
  6. Çıkınca sıcakken üzerine kaşıkla tahin gezdirelim ve fındık içiyle süsleyelim


Afiyet olsun


4 Şubat 2009 Çarşamba

DOMATESLİ LEVREK BUGULAMASİ TARİFİ

DOMATESLİ LEVREK BUGULAMASİ TARİFİ
DOMATESLİ LEVREK BUGULAMASİ TARİFİ
Balık sevmiyorum ama bunu kesinlikle tavsiye ederim..Ben kokuya tahammül edemiyorum en çok...elimden kokusu günlerce çıkmıyor gibi paranoyaklık yapıyorum...Ama bu pişirme yöntemi inanın hem sağlıklı, hem de lezzetli..Şimdi de tam zamanı..Denemek isteyenler hiç tereddüt etmesinler bence...
Hem yapımı da çok pratik..biliyorsunuz sizlere olabilecek en kolay ve pratik tarifleri vermeye özen gösteriyorum.Bu da yarım saatte hazır olan bir yemek işte.

DOMATESLİ LEVREK BUĞULAMASI TARİFİ

Malzemeler:


  • 4 adet levrek(kişi sayısına göre)
  • 1 adet limon
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı(ya da margarin)
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • tuz, karabiber

DOMATESLİ LEVREK BUGULAMASİ yapılışı:


  1. Balıklarımızı iyice yıkayalım(benim gibi eldiven kullanabilirsiniz)
  2. Olabilecek en yayvan ve geniş tenceremize önce yağı eritelim
  3. Üzerine hafif içini tuzladığımız ve defne yaprağı koyduğumuz balıklarımızı dizelim
  4. Kabukları soyulup halka doğranmış limonlarımızı, domateslerimizi üzerine dizelim
  5. Tekrar tuz karabiber serpelim .
  6. Kapağını kapatıp 20-25 dakika civarında pişirelim
  7. Bol roka salatası ile servis yapalım
Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails