14 Mart 2009 Cumartesi

LİMONLU PARFE TARİFİ

LİMONLU PARFE TARİFİ LİMONLU PARFE TARİFİ
Bu ara biraz yoğunum arkadaşlar, tarifleri düzgün ekleyemiyorum...Yorumları bile onaylayamadım günlerdir..Gelemiyorum, sizleri ziyaret edemiyorum..Kimbilir ne güzel şeyler paylaşmışsınızdır . Hep ha bugün- ha yarın derken bir türlü eski düzenimi yakalayamadım..
Ama inşallah tekrar rutinime döneceğim yakın zamanda...
Bugün sizlerle sevgili Nükhet Abla cığımın harika masasından çok lezzetli bir tatlıyı paylaşmak istedim.Aslında her zaman yaptığım gibi önce tüm masanın görüntüsünü yansıtmak isterdim ama resimler tam istediğim gibi çıkmamış..O yüzden ben de menüden tek tek paylaşımlar yapmaya karar verdim..Tekrar teşekkür ediyorum Nükhet Ablama bizlere sunduğu tüm güzellikler için:))

Eveeet, damağında ferahlatıcı bir soğukluk arayanlar için hem pratik, hem önümüzdeki sıcak yaz günleri için ideal...Deneyin pişman olmazsınız...

LİMONLU PARFE PASTA TARİFİ

malzemeler:

  • 4 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 küçük su bardağı mısır nişastası
  • 2 adet yumurta
  • 3 limonun suyu
  • 2 limonun kabuk rendesi
  • 1 kaşık tereyağı veya margarin
  • 1 adet hazır pandispanya(pakette genellikle ikili olur, sadece bir adedi gerekli)
  • süslemek için hindistan cevizi
LİMONLU PARFE PASTA nasıl yapılır?
  1. Pandispanya ve hindistan cevizi haricindeki tüm malzemeyi karıştıra karıştıra pişirelim.
  2. Ilıyınca minik minik doğradığımız pandispanyayı içine karıştıralım
  3. Islatılmış yuvarlak (veya dilediğiniz herhangi bir ) kalıba dökelim
  4. Buzdolabının alt kısmında koyup bir gece bekletelim
  5. Servisten önce çıkaralım ve ters çevirelim, üzerine hindistan cevizi ile servis yapalım (çıkmakta zorlanırsa çok az bir süre sıcak su içinde bekletebilirsiniz)

Afiyet olsun..

8 Mart 2009 Pazar

PORTAKALLI KARAMELLİ MUFFİN TARİFİ

PORTAKALLI KARAMELLİ MUFFİN TARİFİPORTAKALLI KARAMELLİ MUFFİN TARİFİPORTAKALLI KARAMELLİ MUFFİN TARİFİPORTAKALLI KARAMELLİ MUFFİN TARİFİPORTAKALLI KARAMELLİ MUFFİN TARİFİ

Sevgili Fatoş'uma bahsetmiştim bu nefis muffinlerden; unutmamış , geçenlerde sağolsun hatırlattı bana..:) Ama ben son zamanlardaki yoğunluktan dolayı bir türlü eklemeye fırsat bulamadım...Ama kendime bile "artık yeter!" dedim, "herkes sıkıldı herhalde her açışta aynı sayfayı görmekten..Biraz toparlan ve bekleyen tarifleri bir sıraya koyup ekle!" Tırstım sonra kendimden! Bazen çok sert olabiliyorum gerçekten!

Ve kendime verdiğim emri şimdi yerine getiriyorum gördüğünüz gibi! Bu ne gevşeklik değil mi ama?! Başkalarına kızıyordum kendim yapar oldum.! Kınadığını yaşamak diye sanırım buna denir:( Neyse Allah beterinden saklasın...


Gelelim bu güzel tarife..Karamel sevenler kaçırmasınlar derim...Ben bayılıyorum.!Aslında tarifimiz benim her zaman yaptığım doğaçlama kek/muffinlerden birisi...Ama şekli değişti, ilave farklı bir iki lezzet eklendi...Yumuşacık, hazır karamelli kekleri andıran bir muffin oluştu..

PORTAKALLI KARAMELLİ MUFFİN TARİFİ

malzemeler:

(bu ölçüyle 8 li silikon kalıp ve 4 lü kağıt muffin kalıbı tam geliyor)

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı erimiş margarin ya da sıvıyağ
  • 1 su bardağı portakal suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı(200 ml) un( +/- yaklaşık miktardır, akıcı koyu kıvam gerekli)

İçi:

Ben hazır karamel kullandım ama siz dilerseniz
tarifimdeki buzdolabında uzun süre dayanabilen harika karameli yapıp kullanabilirsiniz..


PORTAKALLI KARAMELLİ MUFFİN yapılışı:

  1. Yumurtaları şekerle güzelce çırpıyoruz beş on dakika..
  2. Diğer malzemeleri önce sıvılar, sonra kurular olacak şekilde ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz (fazla karıştırıp yumurtayı söndürmüyoruz)
  3. Yağlanmış kalıplarımıza 3/4 oranında döküp 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiyoruz.(Çabuk pişiyor dikkat edin)
  4. Çıkarınca biraz ılındıktan sonra, ince duylu bir külah yardımıyla muffinin ortasından içine batırarak karamelimizi sıkıyoruz..
  5. Dilediğimiz gibi süslüyoruz..


Afiyet olsun:)


25 Şubat 2009 Çarşamba

MİDYE KURABİYE TARİFİ

MİDYE KURABİYE TARİFİ
MİDYE KURABİYE TARİFİ Bu kurabiyeleri ilk gördüğüm anda "ilk fırsatta denemeliyim" diye düşünmüştüm; geçenlerde bu fırsat doğdu ve denedim..Şimdi iyiki denemişim artık vazgeçmem diyorum...Sevgili Birsen'e (birseninmutfagi.blogspot.com) bu güzel tarif için çok teşekkür ediyorum...Ben ufak bir değişiklik yaptım..Tadı inanılmaz güzel , denemek isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim..

MİDYE KURABİYE TARİFİ

malzemeler:


  • 1 paket margarin (yumuşak olacak)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta sarısı(tarifin aslında tüm yumurta var)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
iç malzemesi:

  • 1 kutu krokanlı fındık ezmesi
  • 20-25 tane tüm kavrulmuş fındık
  • dış kısmı :
  • Yeşil fıstık
  • Bal (reçel suyu,pekmez v.s )
  • hindistan cevizi
MİDYE KURABİYE yapılışı:

  1. Önce ıslak malzemeleri, sonra kuru malzemeleri ekleyerek yumuşak bir kurabiye hamuru yoğuralım
  2. Ceviz büyüklüğünde hamurdan parça kopartalım..
  3. Elimizde içli köfte açar gibi açalım..
  4. İçine 2 çay kaşığı fındık ezmesi ve 1 tane bütün fındık koyup bir ucunu hafif sivri, bir ucunu da top şeklinde kapatalım..
  5. Isıtılmış 175C'de pişirelim..
  6. Fırından çıkınca sivri ucunu bala batırıp fıstığa bulayalım....
Afiyet olsun:)

Related Posts with Thumbnails