Deneyin kendiniz karar verin..Uzun uzun anlattığıma bakmayın, fazla detaya girmem istendiği için öyle yazıyorum...eli alışkın olanlar hemen anlayacaklardır ne demek istediğimi.
Geçelim tarife, inceleyin isterseniz.
PATATESLİ MAYALI ÇÖREK TARİFİ
malzemeler:
- 1 yumurta akı
- 1/2 su bardağı ilık su
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Un(miktarını siz ayarlayacaksınız, hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı)
içine :
- 2 kaşık tereyağı
- 3 kaşık sıvıyağ
iç malzemesi
- 5-6 tane haşlanmış ezilmiş patates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber,
- tuz
üzeri için
- Yumurta sarısı, susam ve çörek otu
PATATESLİ MAYALI ÇÖREK yapılışı:
- Parmak dayanacak ılık suda şekeri ve mayayı eritelim
- Diğer malzemeleri de ekledikten sonra unu azar azar yedirdikçe ekleyerek , elimizi bıraktığı anda keserek çok yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Mayalanması için ağzı kapalı olarak bir kenarda bekletelim.
- Mayalandıktan sonra küçük bir yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım
- Genişçe bir yufka açalım ve içerisine yağ serpiştirelim
- Br kenarına patates koyalım ve kıvıralım
- Tepsinin ortasından kenara doğru yuvarlayalım.
- Tepsi tamamen dolunca üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu susam serpelim ; yarım saat tepsi mayası gelsin diye bekletelim
- 170 derecede önceden ısıtlımış fırına verelim ve kızarana kadar pişirelim..
Afiyet olsun