27 Mart 2009 Cuma

PATATES SALATASI TARIFI -3

PATATES SALATASI TARİFİ

Nükhet Abla 'dan hepimizin çok sevdiği patates salatası tarifi...O kadar farklı salata tatları oluşturulabiliyor ki patatesle...Her birini de severek yiyoruz..Ama aşırıya kaçmamalı malum patates bir nişasta deposu, bu demektir ki ultra kalori :)

24 Mart 2009 Salı

PATATESLİ MAYALI ÇÖREK TARİFİ

PATATESLİ MAYALI ÇÖREK TARİFİ PATATESLİ MAYALI ÇÖREK TARİFİPATATESLİ MAYALI ÇÖREK TARİFİFotoğraflar çok başarılı değil ama çok lezzetli bir çörek, kesinlikle tavsiye ederim...Her zamanki tariflerim gibi çoooook pratik değil, hafif uğraştırıyor ama çok hafif:)
Deneyin kendiniz karar verin..Uzun uzun anlattığıma bakmayın, fazla detaya girmem istendiği için öyle yazıyorum...eli alışkın olanlar hemen anlayacaklardır ne demek istediğimi.
Geçelim tarife, inceleyin isterseniz.

PATATESLİ MAYALI ÇÖREK TARİFİ

malzemeler:


  • 1 yumurta akı
  • 1/2 su bardağı ilık su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Un(miktarını siz ayarlayacaksınız, hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı)

içine :


  • 2 kaşık tereyağı
  • 3 kaşık sıvıyağ

iç malzemesi


  • 5-6 tane haşlanmış ezilmiş patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber,
  • tuz

üzeri için


  • Yumurta sarısı, susam ve çörek otu
PATATESLİ MAYALI ÇÖREK yapılışı:

  1. Parmak dayanacak ılık suda şekeri ve mayayı eritelim
  2. Diğer malzemeleri de ekledikten sonra unu azar azar yedirdikçe ekleyerek , elimizi bıraktığı anda keserek çok yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Mayalanması için ağzı kapalı olarak bir kenarda bekletelim.
  4. Mayalandıktan sonra küçük bir yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım
  5. Genişçe bir yufka açalım ve içerisine yağ serpiştirelim
  6. Br kenarına patates koyalım ve kıvıralım
  7. Tepsinin ortasından kenara doğru yuvarlayalım.
  8. Tepsi tamamen dolunca üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu susam serpelim ; yarım saat tepsi mayası gelsin diye bekletelim
  9. 170 derecede önceden ısıtlımış fırına verelim ve kızarana kadar pişirelim..
Afiyet olsun


20 Mart 2009 Cuma

LİMONLU MUHALLEBİ TARİFİ

LİMONLU MUHALLEBİ TARİFİ Yapanlar zaten bilirler ...
Çoook hafif, yağsız olduğu için diğer tatlılara oranla daha ziyade tercih edilebilir, damakta bıraktığı tat ; limon kokusu ve ayrıca pratik malzemelerle kolay yapılabilirliğini de eklerseniz bence vazgeçilmez bir lezzet olabilir sofralarda..Hem küçük çocukların hem büyük(!) çocukların çok seveceği bu tarifi deneyin bana hak verirsiniz...

LİMONLU MUHALLEBİ TARİFİ

malzemeler:


  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet limon kabuğu rendesi ve 1 limon suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un

Süslemek için:


  • Hindistan cevizi ve boncuk şeker

Limonlu muhallebi yapılışı:

  1. Muhallebi malzemelerini geniş bir kaba koyup sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim
  2. Bir iki dakika kadar daha pişirip servis kaplarımıza alalım ve süsleyelim..


Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails