3 Nisan 2009 Cuma

SAKALLI POĞAÇA TARİFİ

SAKALLI POĞAÇA TARİFİ
SAKALLI POĞAÇA TARİFİ

SAKALLI POĞAÇA TARİFİ

malzemeler:
  • 1/2 Su Bardağı Ilık Sut
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1/2 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Tatli Kaşığı Tuz
  • 1 Tatli Kaşığı şeker
  • 1 Paket Toz Maya
  • Aldığı Kadar Un (Çok yumuşak bir hamur olacak))
Ic Harci Icin
  • 250 gr. Beyaz Peynir
Dışına:

  • 1 demet kıyılmış maydonoz
  • 1 Yumurta sarısı

SAKALLI POĞAÇA yapılışı:

  1. Ilık sut(parmak dayanacak sıcaklık önemli) ve şeker karışımında mayayı eritip, bütün malzemeleri karıştıralım ve yavaş yavaş un ekleyerek, yumusak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  2. Hamurun üzerini kapatıp, mayalanana kadar dinlendirelim.
  3. PÜF NOKTASI:Yarım çay bardağı suya fındık kadar hamur atın..suyun yüzüne çıkınca hamurunuz mayalanmış demektir..
  4. Bir saat sonra hamurun gazını almak için bir kez yoğuralım ve kapatıp mayalamaya devam edelim
  5. Bir demet maydonozu rondodan geçirip bir tabağa koyalım
  6. Bir demet maydonozla(ince kıyılmış) peyniri iyice ezerek karıştırıp hazırlayalım(rondodan geçirebilirsiniz)
  7. Hamurumuzun mayası gelince cevizden biraz büyük parçalar koparıp, top haline getirelim ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  8. Minik toplarin uzerine yumurta sarısı sürüp, 180-200 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.
  9. Fırından çıkıp iyice dinlenen poğaçaların içini biraz açalım
  10. Aralarına peynirli harcı sürelim ve ağız kısmına da sürdüğümüz peyniri maydonoza bulayalım
  11. Servis tabağına alalım
Afiyet olsun


30 Mart 2009 Pazartesi

ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ

PRATİK ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ

Bugün yine önceki toplantımızdan, sevgili Nükhet abla mızın güzel kızı Derya'nın bizler için yaptığı nefis parfenin tarifinde sıra...Araya başka tarifler girdi özellikle biraz tatlı arası olsun istedim..Derya cığım tekrar ellerine sağlık canım:)
Her zaman olduğu gibi hem pratik hem lezzetli diyorum, dahasını yapıp yiyenler gelip yorumlara yazsınlar lütfen..:)

ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ

malzemeler:


  • 2 paket krem şanti
  • 2,5 su bardağı soğuk süt
  • 2 paket kakaolu bisküvi
  • Damla çikolata
  • Ceviz
  • 1 paket Dr Qetker çikolata sos


PRATİK ÇİKOLATALI PARFE YAPILIŞI:


  1. Soğuk süt ile krem şantiyi iyice kar haline getirelim.
  2. Kakaolu bisküviyi kırarak, cevizleri irice parçalayarak karıştıralım
  3. Çukur bir kaseyi strech film ile kaplayalım
  4. Üzerine karışımı boşaltalım
  5. Buzlukta donduralım
  6. Servisten bir iki saat önce çıkarıp, üzerindeki tarife göre hazırlanmış çikolata sos ile süsleyip servis yapalım


AFİYET OLSUN:)

27 Mart 2009 Cuma

PATATES SALATASI TARIFI -3

PATATES SALATASI TARİFİ

Nükhet Abla 'dan hepimizin çok sevdiği patates salatası tarifi...O kadar farklı salata tatları oluşturulabiliyor ki patatesle...Her birini de severek yiyoruz..Ama aşırıya kaçmamalı malum patates bir nişasta deposu, bu demektir ki ultra kalori :)

Related Posts with Thumbnails