malzemeler:
- 1/2 Su Bardağı Ilık Sut
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1/2 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Tatli Kaşığı Tuz
- 1 Tatli Kaşığı şeker
- 1 Paket Toz Maya
- Aldığı Kadar Un (Çok yumuşak bir hamur olacak))
Ic Harci Icin
- 250 gr. Beyaz Peynir
Dışına:
SAKALLI POĞAÇA yapılışı:
- Ilık sut(parmak dayanacak sıcaklık önemli) ve şeker karışımında mayayı eritip, bütün malzemeleri karıştıralım ve yavaş yavaş un ekleyerek, yumusak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamurun üzerini kapatıp, mayalanana kadar dinlendirelim.
- PÜF NOKTASI:Yarım çay bardağı suya fındık kadar hamur atın..suyun yüzüne çıkınca hamurunuz mayalanmış demektir..
- Bir saat sonra hamurun gazını almak için bir kez yoğuralım ve kapatıp mayalamaya devam edelim
- Bir demet maydonozu rondodan geçirip bir tabağa koyalım
- Bir demet maydonozla(ince kıyılmış) peyniri iyice ezerek karıştırıp hazırlayalım(rondodan geçirebilirsiniz)
- Hamurumuzun mayası gelince cevizden biraz büyük parçalar koparıp, top haline getirelim ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
- Minik toplarin uzerine yumurta sarısı sürüp, 180-200 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkıp iyice dinlenen poğaçaların içini biraz açalım
- Aralarına peynirli harcı sürelim ve ağız kısmına da sürdüğümüz peyniri maydonoza bulayalım
- Servis tabağına alalım
Afiyet olsun