17 Nisan 2009 Cuma

KIYMALI BEŞAMELLİ KARNABAHAR TARİFİ

KIYMALI BEŞAMELLİ KARNABAHAR TARİFİ
KIYMALI BEŞAMELLİ KARNABAHAR TARİFİ

KIYMALI BEŞAMELLİ KARNABAHAR TARİFİ

malzemeler:

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 250 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça(biber domates karışık)
  • 1 çay bardağı kışlık domates
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Beşamel sosu için;

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Üzerine;

  • Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

KIYMALI BEŞAMELLİ KARNABAHAR yapılışı:

  1. Dallarına ayırdığımız karnabaharları biraz tuz ve 1/2 çay bardağı süt ile biraz haşlayalım(kokusunu alması için) süzüp borcama alalım
  2. Soğanı, sarımsakları yemeklik doğrayıp, zeytinyağında sarartalım
  3. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar onu da kavuralım
  4. Salçasını, domatesini ilave edelim
  5. tereyağı ekleyelim
  6. Tuz, pul biber, kara biber ekleyip ocaktan alalım
  7. Karnabaharların üzerine serpiştirelim
  8. Sosu için kokusu çıkana kadar yağda unu kavuralım
  9. Sütünü hızlıca çırpıcıyla karıştırarak ekleyelim(kıvamı koyu akıcı olacak)
  10. Tuz ve karabiber serpip kıymanın üzerine eşit miktarda yayalım
  11. Hafif kızarana kadar fırında 200 de pişirelim
  12. Çıkarıp kaşar rendesini serpelim ve onu da kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun




16 Nisan 2009 Perşembe

PORTAKALLI KEREVİZ CANAGI TARIFI



PORTAKALLI  KEREVİZ ÇANAĞI TARİFİ

Malzemeler
  • 1 kilo küçük boy kereviz
  • 2 portakalın suyu
  • 1 tane kesme şeker
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 1 adet patates
  • 1 havuç
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 kase bezelye 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 limon suyu


PORTAKALLI  KEREVİZ ÇANAĞI  Yapılışı:


  1. Kerevizleri soyalım, yıkayıp, ikiye bölelim ve ortalarını hafifçe oyup kararmaması için limonlu suya atalım...
  2. Arpacık soğanları ayıklayalım ve bütün olarak bırakalım
  3. Havuçları ve patatesleri de küp küp doğrayalım.
  4. Yayvan bir tencereye kerevizlerimizi dizelim.
  5. Ortalarına havuçları, patatesleri , sarımsak ve bezelyelerimizi(konserve ya da haşlanmışsa son 10 dakika ekleyin), kenarlarına da soğanları yerleştirelim.
  6. Üstüne zeytinyağı gezdirelim.
  7. Şekeri, tuzu ve portakal ve limon suyunu da ekleyerek kısık ateşte yarım saat kadar pişirelim.
  8. Soğuduktan sonra kapağını açmak kaydıyla, servis tabağına alarak üstüne kıyılmış dereotu serpelim ve soğuk servis yapalım.
Not: Düdüklü kulllanmayın çabuk pişer.. Havuçları kontrol edin yeterli...Zeytinyağlılar ertesi gün daha lezzetli olur..zeytinyağlılara salça eklenmez.


Afiyet olsun

13 Nisan 2009 Pazartesi

Related Posts with Thumbnails