4 Mayıs 2009 Pazartesi

ÇİKOLATALI VİŞNELİ YAŞ PASTA TARİFİ

ÇİKOLATALI VİŞNELİ YAŞ PASTA TARİFİ
ÇİKOLATALI VİŞNELİ YAŞ PASTA TARİFİ
ÇİKOLATALI VİŞNELİ YAŞ PASTA TARİFİ

ÇİKOLATALI VİŞNELİ YAŞ PASTA TARİFİ

Malzemeler:

Pandispanyası:

  • 5 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker(200 ml bardak) 
  • 1 su bardağı un(300 ml bardak)
  • 1/2 çay bardağı ılık su(125 ml)
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya(veya limon kabuğu rendesi)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Ara Krema:

  • 3,5 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema veya toz krem şanti
  • Damla çikolata, dondurulmuş vişne taneleri

Üzeri:

  • Kakaolu krem şanti ve soğuk süt
  • Süslemek için çöp çikolata

ÇİKOLATALI VİŞNELİ YAŞ PASTA Yapılışı:

  1. Kakaolu krem şantiyi paketteki tarifine göre hazırlayalım, buzdolabında muhafaza edelim
  2. Yumurtaların beyazı ve sarılarını ayıralım
  3. Sarılarını şekerle rengi açılana kadar mikserle çırpalım
  4. Ilık suyu ilave edip çırpmaya devam edelim
  5. Kabartma tozu, vanilya, unu ekleyip, spatula yardımıyla dıştan içe doğru karıştırmaya devam edelim.
  6. Yumurta aklarını tuz ekleyerek kar beyaz ve traş köpüğü gibi olana kadar çırpalım
  7. Önceki karışıma ekleyip, söndürmemeye dikkat ederek yine spatula ile dıştan içe karıştıralım
  8. Kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt serip, kenarlarını da katı yağ ile yağlayıp yanlarına da kağıt yapıştırarak hamurumuzu dökelim
  9. 180 derecelik fırında pembeleşene kadar 45-50 dakika pişirelim.
  10. Krema için, malzemeleri tenceremize koyup tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirelim
  11. 1 yemek kaşığı tereyağı, vanilya ve 1 paket sıvı kremayı ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım, üzerini örtüp soğumaya bırakalım
  12. Pandispanyayı ikiye kesip, üzerini şekerli su ya da süt ile ıslatalım
  13. Kremamızı düzgünce yayıp üzerine vişneleri ve damla çikolataları dizelim
  14. Kakaolu krem şantiyi soğuk olarak paztamızın üzerine sürelim ve dilediğimiz gibi süsleyelim

Not: Ben büyük kelepçeli kalıp kullandım, siz bu ölçülerle küçük kalıpla 3 katlı bir pasta da rahatlıkla yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

1 Mayıs 2009 Cuma

CEVİZLİ EKMEK TARİFİ



Tadına doyulmaz bir ekmek bu, deneyin hak vereceksiniz:) Size 2 farklı ölçü vereceğim
Daha sonra bir ölçü daha vereceğim ama şimdilik bu ikisi...

28 Nisan 2009 Salı

BURYAN PILAVI TARIFI



Sevgili Fazilet bu pilav için "Büryan Pilavı" demişti; ben de öyle yazdım...Ama etli,kestaneli, bademli, havuçlu pilav da diyebilirsiniz isterseniz:))))))))))))
Lezzeti mi kesinlikle tek kelimeyle harika..!
Üşenmeyin yapın pişman olmazsınız..
Related Posts with Thumbnails