
İlkay ın masasından afiyetle ama doyamadan yiyebildiğimiz güzel bir poğaça ...Harika bir lezzeti var ...Dışı gevrek içi yumuşak ve damakta bıraktığı tat doyulmaz..Bu kadar övgü dolu anlatılır yani ancak..:))
Yine tarif benden, görüntü İlkay dan arkadaşlar..:))
Denemek isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim...
DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler:
- 125 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 adet yumurta(1 inin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı beyaz +kaşar peynir rendesi karışımı(beyaz peynir miktarı daha fazla olacak)
- 1/2 demet dereotu (ince doğranmış)
- 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
DEREOTLU POĞAÇA nasıl yapılır?
- Tüm malzemeyi karıştıralım ve ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur hazırlayalım. (Kulak memesi kıvamından daha yumuşak olsun.)
- Poğaça şekli verip yumurta sarısını sürelim ve 180 derecede ısınmış fırında pişirelim.
Afiyet olsun...