15 Haziran 2009 Pazartesi

AKDENİZ SALATA( Meksika fasulyeli)

AKDENİZ SALATA( Meksika fasulyeli)
AKDENİZ SALATA( Meksika fasulyeli)
AKDENİZ SALATA( Meksika fasulyeli)

Yok yok desem bu salata inanın yani...:) Ama nasıl da lezzetli ve göz doyurucuydu anlatamam.
Masamızda ikiye ayırarak servise aldık, çok fazla miktarda yapmıştım, kalanı nasılsa çocuklar yer diye, bir minik kase kaldı sadece:))
Neler vardı içinde? Ne yoktu desem daha doğru aslında..HERCAİ, rengarenk bir salata işte:)

14 Haziran 2009 Pazar

KIYMALI ALİNAZİK TARİFİ

KIYMALI ALİNAZİK

Tam ağzınıza layık, nefis bir lezzet...

KIYMALI ALİNAZİK TARİFİ

MALZEMELER

patlıcanlı bölüm:
  • 5-6 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak 
  • tuz
kıymalı bölüm:
  • 500 gr kıyma 
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 2 adet sivri biber 
  • 2 adet domates 
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kaşık tereyağı 
  • tuz, karabiber

KIYMALI ALİNAZİK YAPILIŞI:

  1. Patlıcanları incecik doğrayalım ve yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım, servis kabımıza yerleştirelim
  2. Tencerede yemeklik doğradığımız soğanı ve biberleri zeytinyağıyla birlikte kavuralım.
  3. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım
  4. Domatesleri küçük doğrayıp ekleyelim
  5. Salça ,tuz ve karabiber ilave edelim,  5 dakika daha kavuralım.
  6. Patlıcan karışımımızın üzerine hazırladığımız kıymalı sosu yerleştirelim.
  7. Erittiğimiz tereyağına toz biber ekleyip üzerine gezdirelim
  8. Maydonozla süsleyip servis yapalım

Afiyet olsun



ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ TARİFİ
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ TARİFİ
Yanında rendelenmiş beyaz peynirli kuzu kulağı salatası ile leziz bir öğün :)

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler

  • 3 adet büyük patlıcan
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 iri diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz karabiber kırmızıbiber

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ YAPILIŞI:

  1. Patlıcanları ince ve uzun keselim ve tuzlu suda 1/2 saat bekletelim 
  2. Soğan ve sarımsaklarımızı yemeklik doğrayalım.
  3. Biberlerimizi irice doğrayalım.
  4. Soğan, sarımsak ve biberleri zeytinyağında kavuralım.
  5. Salçayı ve minik doğradığımız domatesleri ilave edelim ve birlikte kavuralım.
  6. Patlıcanların suyunu süzüp yıkayalım ve ekleyelim
  7. Üzerine şeker ve tuzunu koyalım
  8. Suyunu ekleyelim, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim

Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails