6 Şubat 2013 Çarşamba

TABULE(TABBOULEH)- BULGURLU SALATA TARIFI

TABULE(TABBOULEH)- BULGURLU SALATA
Bugün sizlerle Ortadoğu mutfağından, Lübnan'dan çok beğeneceğinizden kesinlikle emin olduğum, son derece pratik ve lezzetli bir tarif olan tabuleyi paylaşmak istiyorum.
İster et yemeğinizin yanında meze olarak ikram edin, ister çay sofranızı süslesin...Bizim kısırımıza benzeyen ama nüans farkı bence fevkalade olan bir garnitür..

5 Şubat 2013 Salı

KETEN TOHUMLU MAHLEPLI KURABIYE TARIFI

KETEN TOHUMLU MAHLEPLİ KURABİYECİK
KETEN TOHUMLU MAHLEPLİ KURABİYECİK
Sevgili cafe portakal Bahar'da görünce denemek istemiştim. Geçenlerde keten tohumu kavanozu elime gelince aklıma geldi.. Çok pratik bir şekilde hemen hamurunu hazırladım ve sonra yine bir bölüm dizi eşliğinde minik minik toplar yaptım. Pişirdim, kurabiye kutusuna doldurdum..Belirteyim , orijinal tarife birebir sadık kaldım. Tadı ve kıvamı çok güzeldi bence..

4 Şubat 2013 Pazartesi

MINE'DEN ADANA USULU EKSILI KOFTE CORBASI TARIFI

 ADANA USULÜ EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI
  ADANA USULÜ EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI
ekşi soslu lahana sarması

sefertasitarifleri.com

Sizler için ben resimledim, Mine cim de kendi üslubuyla anlattı sağolsun..Ses kaydı yapıp, sonrasında yazarak size aktarıyorum. 

ADANA USULÜ EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI

Malzemeler  ve yapılışı birlikte
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı yarma(kırık buğday)
  • tuz
  • kimyon(fazla olursa daha güzel oluyor)
1. bunların hepsi yeterince suyla ıslanacak, ağzı kapalı olarak bekletilecek
1. ile iyice yoğrulacak(robotta da oluyor, ara sıra az az su katıp el ile bir araya getirmek gerekiyor)
2. olmaya yakın kıyma karıştırılıyor ve 5 dakika daha yoğruluyor
3. (bir tarafta su olacak, elinizi katılaştıkça bu suya batırarak yoğuracaksınız)
4. hepsini toplayıp tezgaha attığında parçalanmıyorsa olmuş demektir. Bu hamurla içli köfte de yapabilirsiniz.
5. fındık kadar yuvarlayıp tepside buzdolabının alt rafına koy(bu kızı oluyor)
6. anası için patatesi haşlıyorsun, eziyorsun ; soğanı kavuruyorsun; pul biberi , karabiberi ekleyip iç hazırlıyorsun ve bu içi bulgur hamurunun içine doldurup daha büyük toplar yapıyorsun

Diğer tarafta;
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı fasulye
  • 1 su bardağı yeşil mercimek

1. önce ayrı ayrı haşlıyoruz, sonra köftelerle bakliyatları birleştirerek pişirmeye devam ediyoruz.
2. ekşiliğini damak tadına göre ayarlayıp limon tuzu ekliyoruz.
3. Bir tarafta da sıvıyağın içine biber salçası, domates salçası, limon, nar ekşisi ekleyip pişirip, inmesine 5 dakika kala bu sosu köftelerin içine döküyoruz. ( etli lahanaya da aynı sosu kullanıyoruz)
4. dövülmüş sarımsak karıştırıp altını kapatıyoruz.

Not: Bu hamurla (eğer patatesli içli köftesi yapılmayacaksa) iki kez çorba pişirebilirsiniz..


Afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails