Mutfak kokmuyor, sağlıklı, pratik, zahmeti az...Bir kadın daha ne ister ? Eğer şimdiye kadar denemediyseniz mutlaka denemelisiniz...Yanında bir salata bir de mısır ekmeği , belki az bir parça kaçamak helva olmaz mı?
Hadi buyurun :)
FIRINDA HAMSİ TAVA TARİFİ
Malzemeler:
- 1 kg hamsi balığı
- Sıvıyağ
- 3-4 kaşık mısır unu+beyaz un
- 1 yemek kaşığı tereyağı(ya da 2 kaşık zeytinyağı)
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre)
FIRINDA HAMSİ TAVA nın yapılışı:
- Ayıklanmış, yıkanmış ve iyice süzülmüş hamsileri bir kasede az miktarda yağ ile güzelce yağlayalım, karışmasını sağlayalım, on onbeş dakika bekletelim.
- Bir kasede mısırunu ve tuzu karıştıralım ve hamsileri tek tek bu una bulayalım
- Yuvarlak cam fırın kabını çok az bir sıvı yağ ile yağlayıp hamsileri resimdeki gibi dizelim.(yağlı kağıt da kullanabilirsiniz)
- Fındık büyüklüğünde parçalara ayırdığımız tereyağını hamsilerin üzerine dağıtalım
- 200C lik fırında kızarana kadar pişirelim..
- Yanında yeşilliklerle limonlu salata soğan salatası vs. ile servis edelim.
Afiyet olsun