Yapılması zor değil, ama çok da pratik değil..El oyalıyor yani...Fakat lezzeti harika..Hem de sofradan doymuş ama az kaloriyi beden yüklemiş olarak kalkıyorsunuz..Eee faydalarını uzmanlar saymakla bitiremiyorlar.. Üşenmeyin yapın diyorum işte..Eğer benim gibi bir sebze severseniz yani.
21 Şubat 2013 Perşembe
20 Şubat 2013 Çarşamba
TRUFF
Pratik bir tatlı yapmanız gerekiyor, herkesin seveceği ne yapsanız düşünüyorsunuz...Hamur açsanız uğraştırır, bir gün evvelden yapmanız lazım misafiriniz gelmeden telaşe olmasın..Çok uzağa gitmeyin işte tarif burada. Çok nefis, pratik, uyarılara dikkat ederseniz olmaması gibi bir ihtimali yok..
Çok laf etmeyelim, güzel tarif hadi buyurun ..19 Şubat 2013 Salı
FIRINDA HAMSİ TAVA TARİFİ
Mutfak kokmuyor, sağlıklı, pratik, zahmeti az...Bir kadın daha ne ister ? Eğer şimdiye kadar denemediyseniz mutlaka denemelisiniz...Yanında bir salata bir de mısır ekmeği , belki az bir parça kaçamak helva olmaz mı?
Hadi buyurun :)
FIRINDA HAMSİ TAVA TARİFİ
Malzemeler:
- 1 kg hamsi balığı
- Sıvıyağ
- 3-4 kaşık mısır unu+beyaz un
- 1 yemek kaşığı tereyağı(ya da 2 kaşık zeytinyağı)
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre)
FIRINDA HAMSİ TAVA nın yapılışı:
- Ayıklanmış, yıkanmış ve iyice süzülmüş hamsileri bir kasede az miktarda yağ ile güzelce yağlayalım, karışmasını sağlayalım, on onbeş dakika bekletelim.
- Bir kasede mısırunu ve tuzu karıştıralım ve hamsileri tek tek bu una bulayalım
- Yuvarlak cam fırın kabını çok az bir sıvı yağ ile yağlayıp hamsileri resimdeki gibi dizelim.(yağlı kağıt da kullanabilirsiniz)
- Fındık büyüklüğünde parçalara ayırdığımız tereyağını hamsilerin üzerine dağıtalım
- 200C lik fırında kızarana kadar pişirelim..
- Yanında yeşilliklerle limonlu salata soğan salatası vs. ile servis edelim.
Afiyet olsun
Kaydol:
Yorumlar (Atom)