26 Şubat 2013 Salı

TAVUK DÖNER

TAVUK DÖNER
Kolay, pratik bir yemek yapmanız gerekiyor...ama lezzetli de olsun istiyorsunuz..Ya da misafiriniz gelecek , yapın bir gün evvelden atın buzluğa.. Çok vakit ve malzeme  istemeyen şip şak bir tarif aradınız ve buradasınız işte...Tam yerine geldiniz ..:)
Aşağıya yazdım servis önerilerimi ama sonuncuyu buraya yazmak istiyorum ..Koyalım pidenin arasına, biraz turşu, biraz Amerikan salatası, azıcık ketçap, bir de ayran eminim yiyenler parmaklarına geldiklerini farketmeyeceklerdir :) 

25 Şubat 2013 Pazartesi

YULAF EZMELİ KURABİYE

YULAF EZMELİ KURABİYE
YULAF EZMELİ KURABİYE
 Epey önce görmüştüm bu tarifi blogdayaparimkariyerde blogunda...O kadar iddialı bir üslubu vardı ki, hemen denenecekler dosyasına tarifi kaydetmiştim..Güya hemen ertesi gün yapacaktım pehh!! Üzerinden neredeyse altı ay geçmiş :) Demiş ki blog sahibi "hayatımda yediğim en güzel kurabiye"
Hmmm, ben o kadar kesin bir ifade kullanmayacağım, çünkü farklı tatlara da açığım...Ama ama ama, gerçekten çooook lezzetli bir kurabiye..Üstelik, tam buğday unuyla , yulafla , kuru meyveyle yapılıyor , az şekerli, az yağlı.. E daha ne olsun ama? Lezzeti süper...(bunda içindeki çikolatanın katkısı var sanırım :D ) Ben denedim, memnun kaldım, hiiiç pişman olmadım..Sizlere de tavsiye ederim....

24 Şubat 2013 Pazar

KAHVALTILIK ÇEMEN(ACUKA)

KAHVALTILIK ÇEMEN(ACUKA)

Tadına doyamayacağınız bir lezzet....Ekmeğinizin üzerine sürün ,kahvaltınızda size ve sevdiklerinize eşlik etsin...Herkes "ooo bu çok güzel olmuş , eline sağlık desin!" Yapıp kavanozda buzdolabınıza  koyun, uzun süre aynı tazeliğiyle kahvaltılarınızda kullanın.

KAHVALTILIK ÇEMEN(ACUKA)

KAHVALTILIK ÇEMEN (ACUKA)

Malzemeler:
  • 3 dilim ekmek içi
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı salça
  • ½ su bardağı ceviz
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • ½ çay bardağı nar ekşisi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz

KAHVALTILIK ÇEMEN(ACUKA) nın yapılışı:
  1. Tümünü rondodan geçiriyoruz ve dilersek kavanozda, buzdolabında uzun süre saklayabiliyoruz . 
  2. Dilimlenmiş tost ekmeği üzerine ya da sandviç arasına sürerek afiyetle yiyoruz.(Baharat miktarı sizin damak tadınıza göre değişebilir.)

Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails