Tarafımdan test edilip onaylanmış hali :)
Bugün bizim evdeki kabağın 1/3 ü gördüğünüz şekle büründü..Bence çok da güzel oldu.. Diğer 1/3 i eşimin sevdiği hale yani cevizli tahinli kabak tatlısı kimliğine sahip çıktı.. Kalan ise kremalı kabak çorbası haline dönüştü...
Hepsi de çok lezzetli olmuştu, tavsiye ederim ... Kabak çorbasına buradan ulaşabilirsiniz. Tatlı tarifimiz ise burada... Yapıp yiyenlere afiyet olsun
BALKABAKLI CEZERYE TARİFİ
Malzemeler
- 1/2 kg. bal kabağı
- 4 yemek kaşığı tozşeker
- 1,5 paket burçak ya da pötibör bisküvi
- 2 kaşık hindistan cevizi
- 1 büyük çay bardağı ayıklanıp dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- ayrıca üzerini kaplamak için bolca hindistan cevizi
BALKABAKLI CEZERYE nin hazırlanışı
- Bal kabaklarını ve 3 kaşık şekeri kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirelim.
- Eğer kalmışsa suyunu süzelim ve üzerine kalan 1 kaşık şekeri, rondodan geçirilmiş cevizi ve bisküvileri ekleyelim
- Tarçını ve hindistan cevizini de ekledikten sonra karıştırıp(gerekirse ara sıra elimizi hafif ıslatarak) ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayalım
- Bu topları bir tabağa yaydığımız hindistan cevizine bulayalım ve üzerlerine birer kürdan batırıp buzdolabında bir iki saat dinlendirdikten sonra servis yapalım
Afiyet olsun