Anadolu muzun nefis yemeklerinden biri daha..Lezzetine doyulmaz keşkek. Ben bu sefer tavuk etiyle yaptım, siz dilerseniz dana ya da kuzu eti de kullanabilirsiniz.. Bugüne kadar yeyip de sevmeyenine rastlamadım :) Yapılışı da son derece kolay ve pratik, zahmetsiz bir yemektir...Tabii eğer düdüklü tencereniz varsa.. Yoksa da merak etmeyin sadece biraz daha uzun pişirmeniz gerekiyor.. Önceleri dövmesi zahmetliymiş ama artık mutfaklarımıza pratiklik hakim..Teknoloji sağolsun..:)
19 Mart 2013 Salı
TAVUKLU KEŞKEK
Anadolu muzun nefis yemeklerinden biri daha..Lezzetine doyulmaz keşkek. Ben bu sefer tavuk etiyle yaptım, siz dilerseniz dana ya da kuzu eti de kullanabilirsiniz.. Bugüne kadar yeyip de sevmeyenine rastlamadım :) Yapılışı da son derece kolay ve pratik, zahmetsiz bir yemektir...Tabii eğer düdüklü tencereniz varsa.. Yoksa da merak etmeyin sadece biraz daha uzun pişirmeniz gerekiyor.. Önceleri dövmesi zahmetliymiş ama artık mutfaklarımıza pratiklik hakim..Teknoloji sağolsun..:)
18 Mart 2013 Pazartesi
HAVUÇLU ZEYTİNYAĞLI EBEGÜMECİ
Bizim İstanbul da pek bulamadığımız otlardandır ebegümeci. Geçen hafta kızımı ziyarete gittiğimde tam mevsimi olduğu için pazardan bir sürü otlar aldım(ebegümeci, gelincik ve şevket-i bostan ) ve sırayla pişiriyorum. Bunlardan sizinle paylaştığım ilk yemek ebegümeci...Yıllar evvel yine bulup bir kaç kez pişirmiştim. Ben bu formu çok yakıştırdım...Eminim Egeli arkadaşlarım çok daha farklı çeşitlerini pişiriyorlardır mutfaklarında ..
15 Mart 2013 Cuma
YUMURTALI-ISPANAKLI PİDE
Kapalı pide yaptığımda bu hamuru çok seviyorum. Az malzeme, pratik bir tarif, tam benlik..Öyle çok karışık uzun süreçli tarifleri yapmayı fazla sevmiyorum doğrusu. Yapmıyor muyum ? Hayır yapıyorum tabii de sık değil. Pazar günlerinin favori yiyeceği diyebilirim. (Bu arada belirtmeliyim, tarif arşivden) Nasıl yaptım derseniz devamını okuyabilirsiniz....
Kaydol:
Yorumlar (Atom)