21 Mart 2013 Perşembe

BEYPAZARI KURUSU(GEVREĞİ)

BEYPAZARI KURUSU(GEVREĞİ)BEYPAZARI KURUSU(GEVREĞİ)

BEYPAZARI KURUSU(GEVREĞİ)
BEYPAZARI KURUSU(GEVREĞİ)

Beypazarı kurusu bir yıla yakın saklanabiliyormuş. Nefis bir lezzeti olan çok dayanıklı bir çeşit galeta. Tarçın eklerken biraz tereddüt etmiştim ama hoş bir aroma verdi gevreklere. İlk yediğimde yazlıkta sevgili İhsan yapmıştı... O günden beri hep aklımdaydı ama kısmet bugüneymiş :) 
Yapıp kavanozlara ya da hava almayan poşetlere koyun, ister misafirlerinize ister çayın yanında size eşlik etmek üzere saklayın...Kesinlikle tavsiyemdir..
Buyurun tarife geçelim ..

20 Mart 2013 Çarşamba

PIRASA ÇORBASI

PIRASA ÇORBASI
 Kış günlerinde benim gibi sebze yediremediğiniz bir çocuğunuz varsa, türlü hilelere başvurursunuz.. Tüm annelerin kendilerine göre formülleri vardır. Bu da benim pırasa seçeneklerimden biri. Pırasa tek başına değil ama ek malzemelerle lezzetlendirildiğinde pek seslerini çıkaramaz oluyorlar.. Mesela eşim , "bu mercimek çorbasının tadı biraz farklı olmuş, ne koydun içine? " dedi...Kısaca tavsiye ederim  :)

19 Mart 2013 Salı

TAVUKLU KEŞKEK

http://www.sefertasitarifleri.com/2013/01/sefertasim-site-haritasi-yayinlanmis.html#.UUiSphzqXg_
Anadolu muzun nefis yemeklerinden biri daha..Lezzetine doyulmaz keşkek. Ben bu sefer tavuk etiyle yaptım, siz dilerseniz dana ya da kuzu eti de kullanabilirsiniz.. Bugüne kadar yeyip de sevmeyenine rastlamadım  :) Yapılışı da son derece kolay ve pratik, zahmetsiz bir yemektir...Tabii eğer düdüklü tencereniz varsa.. Yoksa da merak etmeyin sadece biraz daha uzun pişirmeniz gerekiyor.. Önceleri dövmesi zahmetliymiş ama artık mutfaklarımıza pratiklik hakim..Teknoloji sağolsun..:)
Related Posts with Thumbnails