21 Nisan 2013 Pazar
PORTAKALLI KEK TARIFI
Çocukluğumdan kalma çok eski bir tarif...Ben ergen ergen odalara saklanırken annem ve arkadaşları kendi aralarında bu tatlı mı ,pasta mı, kek mi tam olarak adlandıramadığım lezzetin tarifini birbirleriyle paylaşırlardı. "7 kaşın un, 7 kaşık şekerli portakallı kek " di annemin tarif defterindeki adı. Güzeldi , lezzetliydi, hafifdi. Şimdikiler kadar karmaşık ya da alengirli değildi anne tarifleri..
evdeki son portakallara bakarken bu yazdıklarım aklımda uçuştu ve bir anda yapmaya karar verip, yumurtaları çıkardım dolaptan. Sonra da sizlerle buluşturdum :)
19 Nisan 2013 Cuma
NOHUTLU RULO BÖREK TARIFI
Artan bir yufkamı, ve yine artan bir miktar haşlanmış nohutumu bu nefis börekle değerlendirdim. Değişik bir lezzet arayışındaysanız tam size göre kesinlikle tavsiye edebileceğim çok bereketli ve doyurucu bir tarif.. Nette ya da bloglarda şu ana kadar da hiç görmedim.
18 Nisan 2013 Perşembe
SALÇALI KURABİYE TARİFİ
Değişik bir tadı var.
Aroması ve lezzeti alıştığımız kurabiyelerden farklı.
Evde bir anda biten kurabiyelerden değil.
Öyle ağızda da dağılmıyor.
Ama lezzetini ben çok sevdim..
Kapalı kutuda saklayınca, arada bir iki tane yemek çok hoşuma gidiyor. ( yemesem bence daha hayırlı olacak aslında :)
Tavsiye eder miyim Evet, ederim..
Aroması ve lezzeti alıştığımız kurabiyelerden farklı.
Evde bir anda biten kurabiyelerden değil.
Öyle ağızda da dağılmıyor.
Ama lezzetini ben çok sevdim..
Kapalı kutuda saklayınca, arada bir iki tane yemek çok hoşuma gidiyor. ( yemesem bence daha hayırlı olacak aslında :)
Tavsiye eder miyim Evet, ederim..
SALÇALI KURABİYE TARİFİ
malzemeler:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1, 5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 tane yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- ayrılan yumurta sarısı
- çörek otu, haşhaş ya da çekirdek içi
SALÇALI KURABİYE nin yapılışı:
- Önce tüm sıvıları karıştıralım
- Sonra kuru malzemeleri ekleyelim
- Unu olabildiğince malzemeyle gerektikçe birleştirelim
- Yumuşak ama şekil alabilen kulak memesi kıvamında güzel bir hamur elde edelim
- Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açalım ve şekillli kalıplarımızla keselim
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
Kaydol:
Yorumlar (Atom)