17 Mayıs 2013 Cuma

SEKER HAMURLU KURABİYELERIM

SEKER HAMURLU KURABİYELERIMSEKER HAMURLU KURABİYELERIM
SEKER HAMURLU KURABİYELERIM
SEKER HAMURLU KURABİYELERIM
SEKER HAMURLU KURABİYELERIM
SEKER HAMURLU KURABİYELERIM
SEKER HAMURLU KURABİYELERIM
SEKER HAMURLU KURABİYELERIM
SEKER HAMURLU KURABİYELERIM
SEKER HAMURLU KURABİYELERIM
SEKER HAMURLU KURABİYELERIM
SEKER HAMURLU KURABİYELERIM
SEKER HAMURLU KURABİYELERIM
SEKER HAMURLU KURABİYELERIM
SEKER HAMURLU KURABİYELERIM
SEKER HAMURLU KURABİYELERIM

 ŞEKER HAMURLU KURABİYELERİM

 Ehh, sonunda ben de kapıldım :) Neye diye sormayın..Tabii ki şeker hamurunun cazibesine. Bir rica üzerine "acaba yapabilir miyim" sorusu kafamda günlerce yankılandı durdu.. Bir araştırayım dedim. Nette epeyce dolaştım. Ön bir fikrim oldu. Sonra bir de pasta malzemeleri satılan dükkanları dolaşayım dedim. Ön bilgiyle kalamadım maalesef, o ne cazibe Allah ım, fikir alayım diye girdiğim yerden koca bir poşetle çıkmışım farkında olmadan :) Hal böyle olunca "yapabilir miyim "i öte sınırlara taşımam gerekti. Neydi o öte sınırlar? Onca malzemeyi alınca ya bismillah deyip başına geçmek tabii ki. Nette bulduğum iki kurabiye tarifini denedim, birinin formu çok fena bozuldu. Hem fazla kabardı, hem yayıldı. Diğeri ise lezzetli değildi. Daha doğrusu benim istediğim gibi değildi.
Üçüncü bir malzeme kaybını göze almak istemedim doğrusu. Çok sevdiğim, dünya tatlısı Özlem den rica ettim. Sağolsun kırmadı beni, paylaştı benimle güzel kurabiyesini. Gerçekten hem lezzet, hem form harikaydı..Buradan binlerce teşekkür canıma :)
Sonrasında neredeyse tüm öğleden sonramı alan hummalı bir çalışmayla (tabii bunda acemilik sorunsalının payı da vardı :) nefis kurabiyeler yaptım. Zamanla elim bayağı alıştı. Ben fotoğraflarını çektikten sonra onlar da sahiplerini buldular.
Çok keyifli bir işmiş doğrusu...Herkesin sevdiği kadar varmış yani :) Bence en güzel yanı da resmen terapi, çocuk olup yeniden oyun hamuruyla figürleşmek diye de tanımlayabilirim ben bunu aslında.
İlk çalışma için bence oldukça iyiydi...Bakalım sizler bu konuda ne düşüneceksiniz?

Sevgiyle kalın :)



16 Mayıs 2013 Perşembe

KOFTELI ISLIM KEBABI TARIFI

KOFTELI ISLIM KEBABI TARIFIKOFTELI ISLIM KEBABI TARIFIKOFTELI ISLIM KEBABI TARIFI
 İslim kebabının köfteli hali çok güzel bir ana yemektir, tek başına yemektir, biraz uğraştırır ama yemesi çok keyiflidir..En güzel yemek tarifleri listemde sanırım en üstlerde yer alır. Önümüzdeki günlerde kuşbaşı etle yapılan islim kebabı tarifini de yemek tarifleri listeme ekleyeceğim ..Denemeniz ve beğenmeniz dileğiyle :)

15 Mayıs 2013 Çarşamba

IC BAKLALI ENGINAR TARIFI

iç baklalı enginar/sefertası tarifleri

İÇ BAKLALI ENGİNAR TARİFİ/sefertası tarifleri

Çok sağlıklı, faydaları saymakla bitmeyen, karaciğer dostu enginarı bir de dopamin deposu iç baklalı olarak pişirdim. Gerçekten de çok güzel oldu..Bakla sevmeyenlere bile bence afiyetle yedirir..
Zaman içinde güncelleme yaptım. Bir dönem patates ekleyip, sonrasında sadece bakla ile, ve daha sonra havuç ilaveli...
İşte son hali..
Buyurun tarife :)

İÇ BAKLALI ENGİNAR TARİFİ

malzemeler:
  • 4-5 adet enginar
  • 500gr iç bakla
  • 1 adet kuru soğan ya da 8-10 adet arpacık soğan
  • 3-4 kaşık zeytinyağı 
  • dereotu
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 küp şeker
  • 1 su bardağı sıcak su

İÇ BAKLALI ENGİNAR nasıl yapılır?

  1. Öncelikle iç baklalarımızın dış kabuklarını ayıklayalım(dilerseniz hafif haşlayıp da soyabilirsiniz)
  2. Ayıklanmış enginarları yayvan bir tencerede 1/2 limonlu ve unlu bir su bardağı suda kararmaması için bekletelim
  3. Diğer yanda yemeklik doğradığımız soğanları ve küp doğranmış havuçları yağda hafif pembeleştirelim
  4. İç baklaları ilave edelim
  5. Tuz ve şekerini, suyunu ekleyelim
  6. Kısık ateşte sebzelerimiz yumuşayana kadar pişirelim ve servis sorasında üzerine sızma zeytinyağı gezdirip kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapalım
Not: Dilerseniz su yerine yarı yarıya portakal suyu da kullanabilirsiniz.


Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails