23 Haziran 2013 Pazar

BUGDAY CORBASI TARIFI

Bizim ailecek çok sevdiğimiz, ister sıcak, ister soğuk her zaman rahatlıkla tüketilebilen  bir çorbadır, kesinlikle denemenizi öneririm. Çocuklar için özellikle tavsiye ederim, çok seviyorlar. 

22 Haziran 2013 Cumartesi

BITLI (SUSAMLI) KURABIYE TARIFI

BITLI (SUSAMLI) KURABIYE TARIFIBITLI (SUSAMLI) KURABIYE TARIFI
 Bugün oğluşum LYS-Fen sınavına girdi.. Tarihe not düşebilmek adına yazıyorum. Geri dönüp tarifleri düzenlediğimde ya da resim değiştirdiğimde ,yazdığım böylesi notları okurken bazen ciddi duygu seli ya da bozuk conta durumlarım oluyor..SBS ye girmiş oğlum daha önce..Kızım ÖSS fırtınasını yaşamış vs.. İnşallah hep iyi hatırlayacağımız bir gün olsun, sonuçları yüzümüzü güldürsün. Hepimizin hakkında hayırlısını versin Allah. Çünkü bu bizim için çok ciddi bir dönemeç ve sonuçları demek. Bilemiyorum önümüzdeki günler hayatımıza neler getirecek.. Ama diliyorum hepimizi mutlu edecek şeyler yaşarız, buna gerçekten şiddetle ihtiyacımız var...
HAKtan hayırlı ve mutlu eden, belalardan arıtılmış sonuçlar diliyorum tüm evlatlarımız ve kendimiz için.

21 Haziran 2013 Cuma

VISNE RECELI TARIFI

VISNE RECELI TARIFIVISNE RECELI TARIFI
VISNE RECELI TARIFI
En sondaki boş tencere resmini (gülmeyin amaaa...) reçelin tam rengini görebilmeniz için koydum.Ne yazık ki farklı saatlerde iki çekim yapmama rağmen reçelin o gerçek renk tonunu sadece o karede yakalayabilmişim :( Belki bir fikir verir sizlere...
 Nefis bir reçel oldu...Eşim çok sever vişne reçelini ama son iki yıldır evde şeker ve türevlerine koyduğumuz ambargo yüzünden fazla yenmiyor maalesef. İstanbul da Kadıköy yakasında yaşıyorum. Erenköy ün perşembe pazarı da bilenlerin malumudur.. :) Çok güzel bir pazardır..Bu hafta da taze sebze-meyve için gittim. Ve aslında daha mevsimi tam gelmemiş olmasına rağmen aşılı vişneleri görünce dayanamadım aldım..Yine çok diri, körpe kayısılar vardı yanında, biraz da onlardan aldım. Vişne reçelinden sonra sırada kayısı reçeli var yani :)Vişneler olgun ve çok lezzetli, yani çok güzellerdi, bir kısmı ister istemez yendi tabii ayıklarken, yıknamış beklerken :) Kalanlarla da bari çok az bir şey eşim için reçel yapayım dedim. Toplamda en üst resimdeki iki servis kadar reçelim oldu anlayacağınız. Mutfakta en büyük yardımcılarımdan biri ne derseniz "mutfak terazisi" derim. İşte burada da bana çok yardımı oldu. Reçel genellikle bire bir ölçüde yapılır bilirsiniz. Ama hacim ölçüsü pek işe yaramaz, her iki malzemenin hacmi ve ağırlığı eşit değildir. Ama benim vişnem ne kadar kalmıştı, ne kadar şeker koymam gerekiyordu gibi bir sorum terazi sayesinde olmadı. Yaklaşık 370 gr vişneye 350 gr şeker koydum oldu bitti...zaten miktar değil, mühim olan kıvamdır her zaman aklınızda olsun..Ama aşağıda sizlere kolaylık olsun diye ben birer kiloluk ölçü vereceğim..
Related Posts with Thumbnails