15 Temmuz 2013 Pazartesi

SUTLU MERCIMEK CORBASI TARIFI VE IFTAR MENUSU - 7

SUTLU MERCIMEK CORBASI TARIFI
Nefis bir çorbadır sütlü mercimek çorbası, oğlumun en sevdiklerinden biridir aslında...Onca farklı mercimek çorbası tarifi arasında sanırım bayağı bir öne çıkıyor.. Komşum Nurten ve oğluşum bu çorbayla unutamayacağım şekilde özdeşleşti bir dönem..Sağolsun, yapıp yapıp getirdi oğlum seviyor diye. Allah onun da sıkıntısını gidersin her zaman. 
Hayırlı bereketli iftarlar hepinize...

14 Temmuz 2013 Pazar

ADANA KEBAP TARIFI VE IFTAR MENUSU- 6

ADANA KEBAP  TARIFI VE IFTAR MENUSU- 5
ADANA KEBAP  TARIFI VE IFTAR MENUSU- 5
Hayırlı, bereketli iftarlar diliyorum hepinize...
Fotoğraf iftar telaşesinden biraz aceleye geldi, yakında yenileyebilmeyi ümit ediyorum ..Afiyette kalın.

13 Temmuz 2013 Cumartesi

MOZAIK PASTA TARIFI VE IFTAR MENUSU -5

MOZAİK PASTA TARIFI VE IFTAR MENUSU -5
MOZAİK PASTA TARIFI VE IFTAR MENUSU -5
 2008 Haziran ında yayınlamış olduğum bu nefis tarifimi yeniden yapınca fotoğrafları da güncellemek istedim. Mozaik pastanın hasıdır. Dışarıda en mutena yerlerde bile bu lezzette mozaik pastayı çok nadir yemişliğim vardır. Hamurumsu bir şeyi önüme koyuyorlar, ama tat bu tat değil.. Çocukluğumdan beri değişmeyen en sevdiğim tatlardan biridir..Başka tarifler de denedim, takılı kalmamak için, mutlaka daha güzelleri vardır diye..Şu ana kadar hala ipi göğüsleyen yegane tarif bu oldu.. Benden bu kadar söylemesi, deneyin pişman olmasınız. Hayırlı bereketli iftarlar hepinize :)

IFTAR MENUSU -5 

MOZAİK PASTA TARİFİ

malzemeler:
  • 2 kahve fincanı süt
  • 1/2 paket margarin veya tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 paket kakao (25 gr lık)
  • 3 avuç toz şeker( 3/4 su bardağı )
  • 1/2 portakal kabuğu rendesi(olmayabilir)
  • 1 su bardağı iri parçalanmış ceviz
  • 2 paket potibör bisküvi
Üst ganajı:
  • 1/2 paket süt kreması
  • 1 paket bitter çikolata
  • toz fıstık
Not: Ganaj kullanacaksanız şeker miktarını azaltmalısınız.

MOZAİK PASTA nasıl yapılır?

  1. Bir kapta 125 gram margarini eritelim
  2. Şeker( ve portakal kabuğu rendesini istenirse) ilave edip karıştıralım.
  3. Süt kakao ve yumurtaları çırpıp ekleyelim ve karıştırarak bir kez kaynatıp altını kapatalım.
  4. Sos ılındıktan sonra iri iri kırılmış bisküvilerle ve cevizle karıştıralım.
  5. Küçük yuvarlak bir borcamın altını jelatin folyo ile kaplayalım
  6. Üzerine karışımı bastırarak yerleştirelim, üzerini de jelatinleyelim
  7. Dondurucuya koyalım 
  8. Dilerseniz yağlı kağıda (veya çok tavsiye etmem ama alüminyum folyoya) serip piramit şekli de verebilirsiniz.
  9. Süt kremasını küçük bir tasta ısıtalım, çikolatayı kırarak içine atalım
  10. Donan mozaik pastamızı çıkarıp jelatinlerini açalım ve servis tabağımıza ters çevirelim
  11. Üzerine sıcak ganajı düzgünce yayalım
  12. Fıstık veya hindistan cevizi serperek servis yapalım
Afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails