Daha önce burada mayasız pişi tarifi vermiştim biliyorsunuz. Her ikisi de hamur kızartması sevenler için çok lezzetli ve yapması çok pratik.. Hamur mayalı olunca kızarmış ekmek tadında ve daha kabarık oluyor. Ekstra kolaylığı akşamdan mayaladığınız hamuru buzdolabının alt kısmında bekletip, sabah bir saat dışarıda bekletmeniz ve siz kahvaltıyı hazırlarken hamurun çabucak hazır oluvermesi...
Bu hamurla isterseniz pizza da yapabilirsiniz..İçine dilediğiniz malzemeyi koyup kapatarak da kızartabilirsiniz.
Buzdolabının alt bölümlerinde bir iki gün bekletip de kullanabilirsiniz. Ya da ağzı sıkıca kapalı bir kapta dondurucuya atabilirsiniz.
15 Aralık 2013 Pazar
25 Kasım 2013 Pazartesi
MISIR UNLU TAVUK TARIFI
Hindi etiyle de son derece lezzzetli ve pratik olan bu tarifi eğer şimdiye kadar denemediyseniz mutlaka yapmanızı öneririm.
17 Kasım 2013 Pazar
DOGUM GUNU PASTASI TARIFI
resimlere tıklayıp orijinal boyutlarını görebilirsiniz..
Fazla uzatmayayım, ben de bir satırı daha bitirdim işte. Diliyorum Allah tan, imtihanımı başarıyla verebilirim :)
Pastamın hikayesine gelince :
Aslında kendisi, tasarımını beynimde hayal ettiğim çok güzel bir "şeker hamurlu pasta" olacaktı ancak hesaplayamadığım, benim dışımda gelişen ve uymak durumunda kaldığım sebeplerle acil olarak fıstıkla ve boncuklarla süslenip bu hale geldi...
Lezzetini herkes beğendi..
Umarım anlatım ve tarifimi de sizler beğenirsiniz.
Sevgiyle kalın :)
Kaydol:
Yorumlar (Atom)
