Komşularıma yaptığım ama eklemek bir türlü kısmet olmayan bu nefis KIBRIS TATLISI na ancak sıra geldi.. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. İstisnasız yiyen herkesin çok beğendiği hafif bir tatlı...Aşamalı olmasına rağmen yapımı kolay..Bir gün evvelden hazırlandığı için sizin iki ayağınız bir pabuca girmişken bir kenarda sultanlar gibi beklemesi bence artı bir özellik..
İşte bayıldığım ikramlık türü : önceden hazırlanabilir olacak.!!!
Hadi geçelim :)
KIBRIS TATLISI TARİFİ
malzemeler:
keki:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağdan bir parmak eksik
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı ceviz(yarısı içine yarısı dışına)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
şerbeti:
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
muhallebisi:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı nişasta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 tek paket krem şanti
- 1 paket damla sakızlı vanilya
KIBRIS TATLISI nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbet malzemelerini 10 dakika kaynatıp ılıması için bir kenara koyalım
- Kek için yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşana ve koyulaşana kadar çok iyi çırpalım
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek ekleyelim
- Tüm malzemeleri ekleyince sadece kaşıkla karıştıralım ve büyük borcamı yağlayıp dökelim
- 170 derecede kızarana kadar pişirelim
- Ilıyınca ılık şerbeti üzerine kaşıkla eşit şekilde dökelim
- Muhallebi için sütü, nişastayı ve şekeri birlikte karıştırarak kaynatalım ve altını kapatalım; ılıması için bekletelim
- Toz krem şantiyi ve vanilyayı ekleyip mikserle iyice çırpalım
- Soğumuş olan kekimizin üzerine düzgünce yayalım
- Üzerini cevizle (veya dilediğiniz gibi )süsleyerek servis yapalım
Afiyet olsun