14 Haziran 2016 Salı

CIKOLATALI POGACA (Schoko Brötchen) TARIFI

CIKOLATALI POGACA (Schoko Brötchen) TARIFI

Tatlı bir çörek tarifi de diyebiliriz aslında ...
Çok lezzetli, hafif, sahurda çayınıza çok güzel eşlik edecek nefis poğaçalar..
Buyurun yapımına geçelim.

ÇİKOLATALI POĞAÇA (Schoko Brötchen) TARİFİ

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı epey ılık süt(mutlaka)
  • 1 yemek kaşığı dolusu yumuşak tereyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket damla çikolata
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 paket vanilya
üzerine:
  • 1  yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

ÇİKOLATALI POĞAÇA nasıl yapılır?

  1. Bir kaseye mayayı, şekerin 1 tatlı kaşığı kadarını ve sütün birazını koyup karıştıralım
  2. Karıştırma kabına unumuzu koyalım ve ortasını açıp maya karışımını içine dökelim ve  üzerini kenarlara ittiğimiz un ile örtelim
  3. Üzerini örtüp 10 dakika köpürene kadar bekleyelim
  4. Kalan sütü, tuz, şeker, vanilya ve yumurtayı ilave edip biraz yoğuralım
  5. Tereyağını ekleyelim
  6. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor, gerekirse bir iki kaşık süt ilave edebilirsiniz
  7. İyice yoğurulup hamur pürüzsüz olduktan sonra çikolataları ekleyelim, özleştirelim
  8. Üzerini örtüp, iki kat hacime ulaşana kadar ılık bir yerde bekletelim
  9. 12 adet yuvarlak top yapıp tepsiye yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim, tekrar üzerini örtüp yarım saat daha mayalandıralım
  10. Üzerine sütle çırptığımız yumurtayı sürelim ve 200 derece fırında üzeri (yaklaşık 20 dakika kadar) kızarana kadar kapağını açmadan pişirelim
Afiyet olsun


13 Haziran 2016 Pazartesi

MERCIMEK CORBASI-LOKANTA USULU TARIFI

mercimek çorbası-lokanta usulü

MERCİMEK ÇORBASI (LOKANTA USULÜ) TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 su bardağı yıkanmış süzülmüş kırmızı mercimek
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çay kaşığı salça
  • Yarım kesilmiş limon 
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı 
  • 5 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Nane-pul biber

Mercimek Çorbası nasıl yapılır?


  1. Yağımızı düdüklü ya da normal tencereye koyup mercimekleri ekleyelim ve 3-4 dakika kavuralım. 
  2. Hızlıca salça ve unu da sırayla ekleyip kavuralım
  3. Tereyağı, sıcak su, tavuk suyu, tuz ekleyelim
  4. Yarım limonu sıkmadan öylece içine atalım
  5. Pişince içindeki limon alıp blenderdan geçirelim. 
  6. Üzerine nane ve pul biber ekleyerek servis yapalım
Afiyet olsun


8 Haziran 2016 Çarşamba

NOHUTLU KURU BAMYA TARIFI

NOHUTLU KURU BAMYA TARIFI
 NOHUTLU KURU BAMYA TARIFI
Ramazan ın 3. gününden herkese merhaba..
Bugün pişirmesi kolay, yemesi lezzetli, sofralara keyif katacak güzel bir yemeğimiz var.
Yüksek bir kitle tarafından sevilmemesine rağmen ben yine de en azından bir kez olsun denemenizi öneririm.. 
Afiyetle...

NOHUTLU KURU BAMYA TARİFİ

Malzemeler:
  • 2 dolu avuç kuru bamya
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı acı toz biber
  • 1/2 çay bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su (yaklaşık)

Nohutlu Kuru Bamya Nasıl yapılır?

  1. Önden nohutları haşlayıp hazırda bekletelim
  2. Kuru bamyaları ipleriyle birlikte bol sıcak su ile 5 dk. kadar kaynatalım
  3. Suyunu süzüp iplerini çıkaralım
  4. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kısık ateşte soğan diriliğini kaybedene kadar kavuralım
  5. Doğranmış sarımsağı ve salçayı ilave edelim
  6. Salçanın kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım
  7. Toz biberi ekleyip karıştıralım
  8. Suyunu ve bamyaları ilave edip bamyalar yumuşayana kadar pişirelim
  9. Son olarak nohutları, tuzunu ve nar ekşisini de ekleyip 5 dk. daha kaynatalım.

Afiyet olsun…


Related Posts with Thumbnails