16 Mayıs 2018 Çarşamba

PATATESLİ ISPANAK SUFLE TARİFİ

PATATESLİ ISPANAK SUFLE TARİFİ-sefertasitarifleri.com

PATATESLİ ISPANAK SUFLE TARİFİ

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 5 orta boy haşlanmış patates
  • 400 gr yıkanıp doğranmış ıspanak
  • 1/2 demet taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • tuz, kırmızı biber, karabiber
  • 1 çay bardağından az eksik zeytinyağı
  • Beyaz peynir

Üzerine:

  • Kaşar rendesi
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 kutu krema 

PATATESLİ ISPANAK SUFLE yapılışı:

  1. Patatesleri minik küp doğrayalım
  2. Peyniri ufalayalım
  3. Yeşillikleri doğrayarak tüm malzemeyi karıştıralım
  4. Borcama bastırarak yayalım
  5. Üzerinin malzemelerini karıştırıp her yerine eşit dağılacak şekilde dökelim
  6. 200 derecede kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun


KAYSERİ KETESİ TARİFİ

KAYSERİ KETESİ TARİFİKAYSERİ KETESİ TARİFİKAYSERİ KETESİ TARİFİ

KAYSERİ KETESİ TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket maya
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aralara sürmek için erimiş tereyağı
KAYSERİ KETESİNİN yapılışı:
  1. Tüm malzemelerle yumuşacık bir hamur yoğuralım
  2. Yumruk kadar bezeler hazırlayalım (6-7 tane olacak)
  3. Oklavayla her parçayı açabildiğimiz kadar açalım
  4. Erimiş yağı her beze üzerine 6 kaşık olacak şekilde sürelim
  5. Bezeleri üst üste koyalım
  6. Karşılıklı iki yandan ortaya doğru iki rulo yapalım
  7. 3-4 parmaklık kareler keselim
  8. 1/2 cm kalınlığında oklavayla açalım
  9. İstediğin içi koyup bohça katlayalım
  10. Tepsi mayası için yarım saat bekletelim
  11. Yumurta sürüp fırında 200 derecede kızarana kadar pişirelim
Not:
Tepsi mayası beklenmeden deepfreezde dondurabilirsiniz. Kullanmadan bir gün önce alt rafa alıp, ertesi gün tepsi mayası yaptırıp fırınlayabilirsiniz

Afiyet olsun

8 Nisan 2018 Pazar

SULU KÖFTE TARİFİ (KIRŞEHİR)

SULU KÖFTE TARİFİ (KIRŞEHİR)

SULU KÖFTE TARİFİ (KIRŞEHİR)

Malzemeler:
  • 300 gram kıyma
  • 1, 5 çay bardağı ince kısırlık bulgur (düğürcek)
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
  • Nane
  • Kimyon
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı salça

SULU KÖFTE Yapılışı:

  1. Yoğurma kabımıza kıyma, ince bulgur, yumurta, un, rendelenmiş kuru soğan, karabiber kimyon pul biber  ve tuzu ekleyip iyice yoğuralım. 
  2. Sonra ufak misket şeklinde köfteleri yuvarlayalım (şişeceği için mümkün olduğu kadar ufak yuvarlayalım)
  3. Tenceremize 5-6 su bardağı su koyalım üzerine bir tutam tuz serpip, ufak doğranmış patatesleri ekleyelim 
  4. 5dakika sonra köfteleri de ilave edelim ve 10 dk daha pişirelim
  5. Salça ve naneyi ayrı bir tavada kavurup tencereye ekleyelim 
  6. 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım. 


Afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails