23 Mayıs 2018 Çarşamba

KEDİ DİLLİ TAVUK GOGSU TARİFİ

SEFERTASI TARİFLERİ

KEDİ DİLLİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un( kedi dili olduğu için1 parmak eksik)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya(isteğe bağlı)
  • 1 tekli paket kedi dili
  • 2 parça ezilmiş damla sakızı
Üzeri için:
  • Çöp, çikolata, tarçın vs

KEDİ DİLLİ TAVUK GÖĞSÜ yapılışı:

  1. Tencereye tereyağını koyup eritelim
  2. Unu ekleyip kokusu gidene rengi hafif dönene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım
  3. Süt ve şekerini ekleyelim, koyulaşıp kaynayana kadar sürekli karıştıralım (önemli!)
  4. Kaynamaya başlayınca altını kısalım, 2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edelim
  5. Ocaktan alıp, damla sakızını ekleyelim, 5 dakika mixerleyelim
  6. Kupların içine kedi dillerini eşit şekilde kırarak paylaştıralım
  7. Oda ısısına gelince buz dolabında en az 4 saat bekletip süsleyerek servis yapalım.
 Afiyet olsun


22 Mayıs 2018 Salı

KAŞIK DÖKMESİ TARİFİ (mısır unlu, peynirli)

sefertası tarifleri

MISIRUNLU PEYNİRLİ KAŞIK DÖKMESİ TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 dolu kaşık mısır unu
  • 1 dolu kaşık yoğurt
  • 1 dolu kaşık beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • az tuz

MISIRUNLU PEYNİRLİ KAŞIK DÖKMESİ yapılışı:

  1. Hepsini homojen şekilde karıştıralım
  2. Tavaya çok az tereyağı ile yağlayalım
  3. Birer kaşık aralıklarla dökelim 
  4. göz göz olunca ters çevirip arkasını da pişirelim
Not: Ölçüyü artırıp fazla miktarda da yapabilirsiniz.Bu ölçüyle yaklaşık12 adet çıkıyor

Afiyet olsun


21 Mayıs 2018 Pazartesi

ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ

ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ
ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ

Enfes bir tatlı, çilek mevsiminde olmazsa olmaz...Kivi, şeftali, ananas, muz gibi başka meyvelerle de deneyebilirsiniz. Muzlu yaparsanız mutlaka limonlu suya doğrayın...

ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un(2 kaşığı nişasta olabilir)
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema(200 ml)
  • 350 gr bebe bisküvisi(yulaflı vs bisküvi de olur)
  • 1 su bardağı fındık

ÇİLEKLİ MAGNOLİA yapılışı

  1. Süt, yumurta, un ve şekeri kaynayana kadar karıştırarak pişirin
  2. Bisküvileri ve fındığı toz haline getirin
  3. 10 dakika sonra ılıyan muhallebiye krema ve vanilyayı ekleyip çırpın
  4. Kadeh ya da bardakların dibine çok az puding sürün
  5. Üzerine bir iki çay kaşığı bisküvi fındık karışımı serpin
  6. Kenarlara dilimlenmiş çilekleri dizin
  7. Muhallebiden daha fazla bir miktar ilave edin
  8. En üste bisküvi koyun ve çilek süslemesi ile tamamlayın
  9. Servisten önce buzdolabında 3-4 saat dinlendirin

Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails