28 Mayıs 2018 Pazartesi

MUZLU PUDİNG TARİFİ

sefertası tarifleri

MUZLU PUDİNG TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 lt süt
  • 2 adet muz
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

MUZLU PUDİNG yapılışı:

  1. Muz ve vanilya hariç tüm malzemeyi önden iyice çırpalım
  2. Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim
  3. Muzları ezerek ya da rendenin ince tarafıyla rendeleyelim ve muhallebiye karıştıralım
  4. Vanilyayı ekleyelim
  5. El blenderi ile kısa bir çırpıp homojenlik sağlayalım
  6. Soğuyunca süsleyerek servis yapalım

Afiyet olsun

Not: Muz sebebiyle hafif kararma yapabilir 

27 Mayıs 2018 Pazar

KAVURMALI SEHRİYE CORBASI TARİFİ


sefertası tarifleri
Pratik ve çok leziz bir çorba...

KAVURMALI ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 küçük çay bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5-6 su bardağı su(varsa tavuk suyu)
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • bir kaç damla limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tereyağı 
  • nane 
  • pul biber
  • tuz

KAVURMALI ŞEHRİYE ÇORBASI yapılışı:

  1. Tencereye zeytinyağını koyup şehriyeleri hafifçe kavuralım
  2. Unu ekleyip onu da pembeleştirelim
  3. Suyu/tavuk suyu ekleyip kaynatalım
  4. 10 dakika kısık ateşte şehriyeler pişince, çırptığımız yoğurt yumurta ve limon suyu terbiyesini karıştırarak ekleyelim
  5. Kaynayana kadar karıştırmayı bırakmayalım ki kesilmesin
  6. Altını kısalım ve tuzunu bu aşamada ekleyelim
  7. Minik bir tavada tereyağı,pul biber, naneyi kaynatıp çorbanın üzerine gezdirelim
Afiyet olsun




23 Mayıs 2018 Çarşamba

KEDİ DİLLİ TAVUK GOGSU TARİFİ

SEFERTASI TARİFLERİ

KEDİ DİLLİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un( kedi dili olduğu için1 parmak eksik)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya(isteğe bağlı)
  • 1 tekli paket kedi dili
  • 2 parça ezilmiş damla sakızı
Üzeri için:
  • Çöp, çikolata, tarçın vs

KEDİ DİLLİ TAVUK GÖĞSÜ yapılışı:

  1. Tencereye tereyağını koyup eritelim
  2. Unu ekleyip kokusu gidene rengi hafif dönene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım
  3. Süt ve şekerini ekleyelim, koyulaşıp kaynayana kadar sürekli karıştıralım (önemli!)
  4. Kaynamaya başlayınca altını kısalım, 2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edelim
  5. Ocaktan alıp, damla sakızını ekleyelim, 5 dakika mixerleyelim
  6. Kupların içine kedi dillerini eşit şekilde kırarak paylaştıralım
  7. Oda ısısına gelince buz dolabında en az 4 saat bekletip süsleyerek servis yapalım.
 Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails