24 Aralık 2019 Salı

DÜDÜKLÜDE SALÇALI BİFTEK TARİFİ

DÜDÜKLÜDE SALÇALI BİFTEK TARİFİDÜDÜKLÜDE SALÇALI BİFTEK TARİFİ

DÜDÜKLÜDE SALÇALI BİFTEK TARİFİ

Malzemeler:

  • 5-6 dilim biftek
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet orta boy domates rendesi
  • 10-15 adet arpacık soğan(ya da 1 adet yemeklik doğranmış soğan)
  • 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 küçük su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pulbiber

DÜDÜKLÜDE SALÇALI BİFTEK YAPILIŞI

  1. Tavaya az sıvı yağ koyarak kızdırın.
  2. Biftekleri rengi dönene kadar arkalı önlü çok az yağda çevirin. 
  3. Düdüklü tencerenin tabanına hiçbir şey koymadan biftekleri dizin
  4. Etinizin miktarına göre düdüklüye düzgün bir şekilde dizin.
  5. Üzerine rendelenmiş domates, salça ve su karışımını iyice karıştırdıktan sonra döküp yayın.
  6. İsteğe bağlı olarak arpacık soğan ve ikiye kesilmiş sarımsakları ilave edin.
  7. Son olarak baharatları da en üste serpin.
  8. Düdüklü tencerenizin pişirme durumuna göre yaklaşık 20-25 dakika ocakta kısık ateşte pişirin
  9. Eşlikçi olarak papates püresi ve patlıcan kızartması tavsiye ederim

Not: Domates+su yerine kışlık domates sosunuz varsa, etlerin üzerine çıkacak kadar koymanız yeterli

Afiyet olsun


19 Aralık 2019 Perşembe

PORTAKAL YATAĞINDA KEREVİZ SALATASI TARİFİ

PORTAKAL YATAĞINDA KEREVİZ SALATASI TARİFİPORTAKAL YATAĞINDA KEREVİZ SALATASI TARİFİ

PORTAKAL YATAĞINDA KEREVİZ SALATASI TARİFİ

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 tane soyulup yıkanıp rendelenmiş ekşi elma
  • 2 yemek kaşığı mayonez(isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı elde iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • dilimlenmiş portakal

Üzerine:

  • dereotu, ceviz

PORTAKAL YATAĞINDA KEREVİZ SALATASI YAPILIŞI:

  1. Öncelikle yoğurdu, mayonezi, zeytinyağı ve cevizi bir karıştırma kabında homojen kıvama getirelim
  2. Üzerine soyulmuş kerevizi ve elmayı hızlıca rendeleyelim, karıştıralım(kararmaması için)
  3. Tuzunu da ekleyip servise kadar dolaba alalım
  4. Portakal dilimlerinin üzerine dolu bir kaşık koyup, dereotu ve cevizle süsleyip servis yapalım
Not: Dilerseniz 2 diş rende sarımsak da ilave edebilirsiniz

Afiyet olsun


17 Aralık 2019 Salı

GERÇEK LİMONATA TARİFİ

LİMONATA TARİFİ
Limonataya lezzetini veren içindeki suyu değil, dışındaki kabuğudur.. Ama kabuk iki katmandan oluşur, bize gereken sarı tabakadır. Sarının altındaki beyaz kısım acıdır. Damak tadınıza göre şeker oranını artırıp azaltabilirsiniz. Ölçüyü azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Tadına doyamayacaksınız :)

LİMONATA TARİFİ

malzemeler:

  • 7 adet limon 
  • 2 su bardağı şeker 
  • 3,5 lt su

LİMONATA YAPILIŞI:

  1. Limonları iyice yıkayalım
  2. Kurulayıp, büyük bir kasenin içine rendenin ince tarafıyla (beyazlarına girmeden) sadece dıştaki sarı kısımları rendeleyelim
  3. Üzerine şekeri ekleyip olabildiğince yoğurur gibi ovuşturalım
  4. Limonları sıkıp, suyunu ve kabuklarını da ekleyelim
  5. Ölçülü suyumuzu ekleyelim
  6. Üzerini streçleyip, en az 5-6 saat, daha iyisi bir gece buzdolabında bekletelim
  7. Ertesi gün ince bir süzgeç ya da tülbentle süzüp buz gibi servis edelim
Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails