PORTAKALLI İRMİK TATLISI TARİFİ
Malzemeler
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
Tabanı için;
- 1 paket Burçak bisküvi
- 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Süslemek için:
- Portakal dilimleri
- Hindistan cevizi
Peltesi için ;
- 3 çay bardağı portakal suyu
- 1 buçuk yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
PORTAKALLI İRMİK TATLISI YAPILIŞI
- Robottan geçirdiğimiz bisküvileri tereyağı ile karıştırıp kalıbımızın tabanına yayalım.
- Bir bardağın tersi ile üzerine sıkıca bastırıp düzeltelim
- Bir tencerede şeker, irmik, portakal kabuğunu ve sütü ekleyip kaynayana kadar pişirelim.
- Ocaktan alınca vanilya ekleyelim, biraz karıştırıp bisküvilerin üzerine düzgünce yayalım
- Pelte malzemelerini ayrı bir tencerede kaynayana kadar karıştırarak pişirip, altını kapatalım ve vanilyayı ekleyelim
- Bunu da irmikli muhallebinin üzerine kaşıkla düzgünce yayalım
- Buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirdikten sonra portakal dilimleri ve hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım..
Afiyet olsun
FIRINDA MANTARLI PATATES SUFLE TARİFİ
Malzemeler:
Püre için:
- 4-5 adet patates
- 1/2 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Küçük bir kase kaşar peyniri
- Tuz, karabiber
Mantar sote için :
- 1 kg mantar
- 1 orta boy soğan
- 1yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- kırmızı biber
Üzeri için
FIRINDA MANTARLI PATATES SUFLE YAPILIŞI
- Patatesleri haşlayalım, üzerine sütü, iki kaşık tereyağını, kase kaşar peynirini, az karabiber ve tuzu ekleyelim
- İyice ezerek püre haline getirelim
- Temizlenip doğranmış mantarları limonlu suda 5 dakika haşlayalım
- Soğanı yemeklik doğrayıp, bir yemek kaşığı tereyağ ve bir yemek kaşığı sıvı yağda öldürdükten sonra mantarları ekleyip 10-15 dakika soteleyelim.
- Patatesleri yuvarlak borcama serelim, üzerine sotelediğimiz mantarları dizelim.
- En üste kaşar peyniri rendeleyip 175 derecede ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
Afiyet olsun
ACILI EZME TARİFİ
Malzemeler:
- 4 adet büyük boy domates
- 2 adet acı sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük salatalik
- 2 diş sarimsak
- 3-4 dal maydanoz
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1/2 limon
- Tuz
- acı pul biber
ACILI EZME YAPILIŞI
- Domatesleri soyup çok minik doğrayalım.
- Biber, salatalik ve soğanları rondodan çok ince olmayacak şekilde çekelim.
- Acısının çıkması için önce küçük bir kapta yıkayıp sonra çok ince bir süzgeçte süzelim(ya da tülbent)
- Sonra domatesleri karıştıralım
- Maydanozu da incecik doğrayıp, ilave edelim
- Salçayı nar ekşisini ve zeytin yağını ekleyelim
- Tuz ve pul biberi damak tadımıza göre ayarlayalım.
- Servis tabağımıza alıp kaşık sırtıyla şekillendirelim
Afiyet olsun