12 Haziran 2014 Perşembe

TAVUKLU ELBASAN TAVA TARIFI

TAVUKLU ELBASAN TAVA TARIFI
TAVUKLU ELBASAN TAVA TARIFI
TAVUKLU ELBASAN TAVA TARIFI

Güzel bir tavuklu yemek tarifi elbasan tava.. Dana etiyle, kuzu etiyle yapılır genelde ama tavuklusu da oldukça lezzetli oluyor. Özel sofralarınıza yakışır :) 
İşte tarifi :

TAVUKLU ELBASAN TAVA TARİFİ


Malzemeler:

  • 6-7 parça tavuk budu (iri kuşbaşı doğranmış)
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet irice domates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • 1 kaşık tereyağı
  • sosu:
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta sarısı
  • et suyu

TAVUKLU ELBASAN TAVA nasıl yapılır?

  1. Isınmış zeytinyağında doğranmış tavukları mühürleyelim
  2. Suyunu bırakıp çekene kadar ara sıra karıştırarak hafif kızarmasını sağlayalım ve bir kenara alalım
  3. Yemeklik doğranmış soğanları tereyağında hafif kavuralım
  4. İnce doğranmış biberleri ekleyelim
  5. Domatesleri doğrayıp onları da ekleyelim
  6. Bezelyeleri ilave edelim (konserve ise en sonunda da ekleyebilirsiniz)
  7. Tuz karabiber atıp kısık ateşte bezelyeler yumuşayana kadar pişirelim
  8. Diğer tarafta küçük bir tencereye yoğurdu ve yumurta sarılarını koyup tel çırpıcı ile çırpalım
  9. Unu ekleyip onu da pürüzsüz olana kadar çırpalım
  10. Tavuk suyunu da az az ekleyip akıcı ama koyu bir bulamaç olana kadar çırpmaya devam edelim
  11. Ocakta karıştırarak ısıtalım ama kaynatmayalım
  12. Kapatınca tuzunu ayarlayalım
  13. Güveclerin altına tavukları yerleştirelim
  14. Üzerine sebzeli harcımızdan kaşıkla eşit şekilde dağıtalım
  15. Sosunu da aynı şekilde üzerlerine gezdirelim
  16. Hafif pul biber serpiştirelim (isteğe bağlı)
  17. 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun

Not: 1-Güveç kaplarınız yoksa fırına dayanıklı herhangi bir kapta da pişirebilirsiniz. Dilimleyerek servis yaparsınız. 
       2- Kuzu etiyle yaparsanız(ya da dana bonfile vs) eti mutlaka önden mühürleyiniz. Sonra, defne yaprağı, sarımsak, soğan, havuç, patates ilavesiyle bir saat haşlayıp lezzetlendiriniz. 
       3- Harcına tuzunu ısınmadan koyarsanız yoğurt kesilebilir

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Her zamanki gibi harika gorunuyor :) Guvecte oldugu icin eminim lezzeti de daha bir guzel :) Ellerine Saglik Belgin Ablacim... Kucak dolusu sevgilerimle :)

Unknown dedi ki...

Her zaman merak ettigim bir tarifti :) Senden gormek super oldu :) Ellerine saglik Belgin abla...
Kucak dolusu sevgiler...

Related Posts with Thumbnails