7 Mayıs 2009 Perşembe

AYTEN DEN ENFES LEZZETLER VE GÜL TATLISI

GÜL TATLISI
GÜL TATLISI
İRMİKLİ İÇLİ KÖFTE

İRMİKLİ İÇLİ KÖFTE  



MEVSİM SALATA
ÖZEL SOSLU BROKOLİ-KARNABAHAR SALATASIÖZEL SOSLU BROKOLİ-KARNABAHAR SALATASI

MUHALLEBİLİ İNCİR PASTASI MUHALLEBİLİ İNCİR PASTASI 



Biz bu güzel lezzetleri tadalı epey zaman oldu ama benim yoğunluğum sebebiyle sizlerle ancak buluşabildiler:) Harika bir masa ve güleryüzlü ev sahibimizle çok güzel bir gün geçirmiştik..

Sağolsun arkadaşım, hepimize katkılarından dolayı da çok teşekkürler...:)

Şimdi sizler de buyurun tatlımızın tarifine geçelim.



GÜL TATLISI

GÜL TATLISI TARİFİ

Malzemeler:


  • 1/2 Su bardagi irmik
  • 1/2 Su bardagi yoğurt
  • 125gr.margarin veya tereyağı
  • 1/2 Su bardagi sıvıyag
  • 1 Cay kasigi limon suyu
  • 1 Paket vanilya
  • 1 Cay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • Aldığı kadar un


ŞURUBU ICIN:


  • 1,5 Su bardagı seker
  • 1 su bardagı su
  • 1/4 Limon suyu

GÜL TATLISI Yapılışı:


  1. Öncelikle serbetimizi 5-6 dakika kaynatip hazir olunca icine limon suyunu ekleyip,bir taşım da öyle kaynatip bir kenarda bekletelim.
  2. Hamur malzemelerimizle tezgaha yapışmayan bir hamur yoğuralım
  3. Ve tezgahimiza alip merdaneyle acalım.
  4. Cay bardagi yardimiyla yuvarlaklar keselim.
  5. Üç ya da dört taneyi yarıları üst üste gelecek şekilde koyup rulo yapalım.
  6. Bu rulolari ortasindan kesip gül seklini veriyoruz.Kesik yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.(bu aşamada ortalarına ceviz, fındık veya şam fıstığı koyabilirsiniz)
  7. 170 derecede hafif kızarana kadar pisirelim.(yaklaşık yarım saat)
  8. Fırından cıkınca 2 dakika bekleyip soguk serbet ile serbetliyelim.
  9. Üzerine başka bir tepsi kapatıp şerbeti çekmesini bekleyelim


Afiyet olsun:)

Related Posts with Thumbnails