malzemeler:
- 1/2 Su Bardağı Ilık Sut
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1/2 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Tatli Kaşığı Tuz
- 1 Tatli Kaşığı şeker
- 1 Paket Toz Maya
- Aldığı Kadar Un (Çok yumuşak bir hamur olacak))
Ic Harci Icin
- 250 gr. Beyaz Peynir
Dışına:
SAKALLI POĞAÇA yapılışı:
- Ilık sut(parmak dayanacak sıcaklık önemli) ve şeker karışımında mayayı eritip, bütün malzemeleri karıştıralım ve yavaş yavaş un ekleyerek, yumusak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamurun üzerini kapatıp, mayalanana kadar dinlendirelim.
- PÜF NOKTASI:Yarım çay bardağı suya fındık kadar hamur atın..suyun yüzüne çıkınca hamurunuz mayalanmış demektir..
- Bir saat sonra hamurun gazını almak için bir kez yoğuralım ve kapatıp mayalamaya devam edelim
- Bir demet maydonozu rondodan geçirip bir tabağa koyalım
- Bir demet maydonozla(ince kıyılmış) peyniri iyice ezerek karıştırıp hazırlayalım(rondodan geçirebilirsiniz)
- Hamurumuzun mayası gelince cevizden biraz büyük parçalar koparıp, top haline getirelim ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
- Minik toplarin uzerine yumurta sarısı sürüp, 180-200 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkıp iyice dinlenen poğaçaların içini biraz açalım
- Aralarına peynirli harcı sürelim ve ağız kısmına da sürdüğümüz peyniri maydonoza bulayalım
- Servis tabağına alalım
Afiyet olsun
22 yorum:
eline sağlık...çok işah açıcı görünüyorlar...hımmm
nefis görünüyor ablacım benimde sabah kahvaltıya misafirlerim var değişik poğça tarifi arıyordum sanırım buldum:)
ellerine emeğine sağlık.sevgilerimi bırakıyorum
canım arada sırada görüpte yapmayı çok istediğim ama yaparsam çok yerim diye korktuğumdan yapamadım bir lezzet.inanılmaz görünüyor inan.tadını tahmin bile edemiyorum heralde ben yerken kendimden geçerim yanında sıcacık çayla!!oğlumun da isteğiyle bu kez yapacağım.ellerine kollarına sağlık canım..
ya süper yapmışsın ellerine sağlık:) ben bunu hazır simitle denedim hatta blogumda da var. ama sen poaçayla yapmışsın, daha da süper olmuş. mis missss:)
Sevgili Belgin,
Bu saçaklılar bana hep eski günleri anımsatır. Neden bilmem, pastanelerde gördüğümde çok albenili bulurdum bu güzelleri. Ellerine sağlık.
Sabah kahvaltida olsada yesem diye dusundum canim harika olmus
Ellerine saglik
Sevgiler
merhabalar,pohaçalar ne şırın olmuşlar ya.ınsan yemeye kıyamaz.ellerıne sağlk..
harika görünüyor sabah sabah iştahım kabardı
nefisss görünüyor arkadaşım,eline sağlık...kahvaltı yaptığım halde çok hoş göründüler gözüme:)güzel bir hafta sonu geçirmen dileğiyle,sevgiler....
ABLACIM CANIM BENİM SABAH SABAH CANIM CEKTİ BANADA YOLLA BAK BEKLİYORUM....:))
ELLERİNE SAGLIK VALLA HARİKA OLMUŞ..
ZİYARET İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER...
POĞAÇALAR HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLRİNE SAĞLIK...
Merhaba adasim, pogacalar nefis görünüyorlar:))
Sevgilerimle
Ben de bu tür mayalı hamur işlerine yumurta akı koymamayı tercih ediyorum. Yumuşaklığını bozuyor poğaçanın. Ellerinize sağlık, sevgiyle kalın.
Ben bu pastane poğaçası gibi bu tarife bayılırım. Görüntü harikaaa.
Ellerine sağlık. Sevgiler
yine harikasın belginciğim ellerine sağlık...özellikle pazar kahvaltılarında çok alırım....çok severim çünkü....tarif için sağol canım...öpüyorum seni...
Çok nefis görünüyor,püf noktası için teşekkürler...
Çok nefis görünüyor,püf noktası için teşekkürler...
Belgincigim her zamanki gibi nefis bir lezzet sunmussun ellerine saglik ,hamarat arkadasim benim iyi bir hafta gecirmen dileklerimle.
KUCAK DOLUSU SEVGİLER
Ellerine sağlık.
Çok güzel görünüyor.
Çok beğendim.
Sefertaşının anlamı açıkladığınız için çok teşekkürler. Anlamı çok beğendim ve bir blogun ismi çok yakıştığını diye düşünüyorum.
sakallılar nefis olur bilirim ellerine sağlık
mmmmmmm... ben de çok severim bu poğaçaları. epeydir de yapmıyorum. canım çekti şimdi. :)) ellerine sağlık. sevgiler...
Yorum Gönder