Malzemeler:
- 3-4 tane kırmızı pancar
- 5-6 diş sarımsak
- Yarım su bardağından biraz fazla elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu(tadına bakın,az ise ilave edin; normalden biraz daha fazla olması gerekiyor)
- Kaynatılmış, iyice ılıtılmış su(pancarlarla birlikte kavanozun alacağı kadar)
Pancar turşusu nasıl yapılır?
*Pancarları iyice yıkadıktan sonra dilimleyip haşlayalım.
*Kavanoza pancarları ve sarımsakları koyduktan sonra, üzerine sirke ve tuzu karıştırarak hazırladığımız suyu boşaltalım.
*Hafifçe çalkalayıp, oda sıcaklığında 2-3 gün bekletelim.
*Kısa sürede olan bu turşuyu, daha sonra buzdolabında muhafaza etmek gerek.
LAHANA TURŞUSU
Malzemeler:
(Miktarını kendiniz de ayarlayabilirsiniz)
- 1 minik lahana
- 1 baş sarımsak
- 1/2 çay bardağı nohut
- 1/2 kg havuç
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- Kaynamış soğumuş kaya tuzlu su
Lahana turşusu nasıl yapılır?
*Lahanaları yıkayıp iri parçalar halinde doğrayalım
*Kavanoza aralarına sarımsak, havuç dilimleri ve nohut atarak yerleştirelim
*Tuzlu sirkeli suyumuzu üzerine boşaltalım
Soğuk ve karanlık bir yerde muhafaza edelim
Afiyet olsun:)
7 yorum:
Çok severim pancar turşusunu annem yapar çok güzel olur...Ama ben daha dün hazırını aldım böyle renkli olmuyor bizim yaptıklarımız....Ellerine sağlık...
Belgincim seninde arkadaşının emeğine sağlık...
Çok severim pancar turşusunu...
Mmmmm tam bana göre lezzetler..
canım ellerine sağlık,çok severim her ikisini de.nefis görünüyorlar.sevgilerimle..
BELGİNCİM RESİM İÇİN AYTEN HANIMA TARİF İÇİN SANA TŞK EDERİZ HARİKASINIZ...
canısı ikisine de hayır deme.aytenciğin de senin de ellerine sağlık.afiyetler olsun..
canım ablacım turşu bizim evin vazgeçilmezi.ben ve çocuklarım çok severiz.nefis görünüyor.arkadaşının ellerine seninde diline sağlık
güzel bir haftasonu geçirmeni dilerim
Yorum Gönder