İRMİK TATLISI TARİFİ
malzemeler:
- 1,5 su bardağı irmik
- 150 gr tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1 paket vanilya
- üzerine 2 kaşık şeker
İRMİK TATLISI nasıl yapılır?
- İrmiği ,yağı ve fıstıkları hep birlikte çok kısık ateşte sık sık karıştırarak yaklaşık 45 dakika, irmiğin rengi değişene kadar kavuralım
- Bu arada başka bir tencerede şekeri, sütü ve suyu iyice şeker eriyene kadar karıştıralım
- Bu aşamayı sabırla geçtiyseniz işiniz bitti sayılır :)
- Eriyen karışımı kavrulan karışımla buluşturalım ve karıştırmaya devam edelim, kaynayınca kapağını kapatıp, iyice suyunu çekmesi için biraz daha bekletelim
- Suyunu çekince 2 kaşık şekeri ilave edelim ve karıştıralım
- Dinlenmeye bırakalım
- Dinlendikten sonra tarçınla ve cevizle süsleyip servis yapalım
Afiyet olsun
Not: Sunum aşamasında birer porsiyonluk kaplarda ters çevirerek servis yapmanızı tavsiye ederim, benimki biraz aceleye geldi :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder