19 Mayıs 2011 Perşembe

IRMIK TATLISI TARIFI

IRMIK TATLISI TARIFI

İRMİK TATLISI TARİFİ

malzemeler:
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 150 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 paket vanilya
  • üzerine 2 kaşık şeker

İRMİK TATLISI nasıl yapılır?

  1. İrmiği ,yağı ve fıstıkları hep birlikte çok kısık ateşte sık sık karıştırarak yaklaşık 45 dakika, irmiğin rengi değişene kadar kavuralım
  2. Bu arada başka bir tencerede şekeri, sütü ve suyu iyice şeker eriyene kadar karıştıralım
  3. Bu aşamayı sabırla geçtiyseniz işiniz bitti sayılır :)
  4. Eriyen karışımı kavrulan karışımla buluşturalım ve karıştırmaya devam edelim, kaynayınca kapağını kapatıp, iyice suyunu çekmesi için biraz daha bekletelim
  5. Suyunu çekince 2 kaşık şekeri ilave edelim ve karıştıralım
  6. Dinlenmeye bırakalım
  7. Dinlendikten sonra tarçınla ve cevizle süsleyip servis yapalım
Afiyet olsun


Not: Sunum aşamasında birer porsiyonluk kaplarda ters çevirerek servis yapmanızı tavsiye ederim, benimki biraz aceleye geldi :)

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails