20 Ekim 2007 Cumartesi

KIYMALI BÖREK


Harcı:
1 su bardağı süt
3 yumurta (birinin sarısı yüzüne)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt

İçi:
350 gr kıyma
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
tuz, karabiber
1 kaşık yağ

5 adet (1 kg) yufka
Susam, çörek otu

İçi hazırlamak için doğradığımız soğanları yağda pembeleştiriyoruz.Kıymayı ekleyip suyunu çektiriyoruz ve ince doğradığımız biberleri de ilave ediyoruz ve 5-10 dakika pişiriyoruz, kısık ateşte. Tuz ve biberle tatlandırıyoruz, içimiz hazır .
Harç malzemelerini de iyice karıştırıp dilediğimiz şekli vererek böreğimizi hazırlayalım.
1) Bir sıra yufka ve aralarına harç sürerek ortasına kıymayla;
2) 2 kat yufkayı arasına harç sürerek ve 8'e bölerek geniş kenarına iç koyup(sigara) rulo sararak;
3) 1 yufkanın yarısına harç sürüp, ikiye katlayıp 4'e bölerek " " " rulo sarıp sonra kendi etrafında dönderip gül şekli vererek...

Sonra yumurta sarımızı azıcık yoğurtla karıştırıp sürüyoruz üzerine.Çörek otu ve susam serpiyoruz.180 derecede fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.


FINDIKLI SARMA(HAZIR YUFKADAN)




Hazır baklava yufkasından iki taneyi üstüste koyup, üç parmaklık şeritler halinde kesip, bir ucuna kırık fındık koyup sadece sıkı sıkı rulo yapalım. Miktarını kendiniz tayin edebilirsiniz.Biraz el oyalıyor.

Üzerine eritilmiş ılık yağ dökelim.180 derecede pişirelim ve baklava şerbeti hazırlayıp üzerine dökelim.Fıstıkla süsleyip servis yapalım.

Afiyet olsun


19 Ekim 2007 Cuma

HAZIR YUFKA BAKLAVASI





Bayramda ilk kez denediğim ve gerçekten çok beğendiğim; herkese tavsiye edebileceğim bir lezzet oldu.
Paketin üzerindeki tarifi yağı hariç tam uyguladım.Size de yazıyorum.
Malzemeler:
1 paket baklava yufkası
400 gr margarin+tereyağı(tarifinde 500-600 gr )
Şerbeti:
1 kg(5 su bardağı) toz şeker
600 ml (3 su bardağı) su
4-5 damla limon
Kaynadıktan sonra 5-10 dakika daha tutup kıvamını kontrol edip kapatalım.
3 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
Yağı eritip tepsinin altını yağlayalım.Her üç yufkada bir ılık yağ sürerek yufkaların yarısını tamamlayalım.Cevizimizi veya fındığımızı serpelim.Kalan yufkaları yine yağlayarak aynı şekilde serelim.En üstünü dilimledikten sonra yağlayalım ve 180-200 derecede 45-50 dakika pişirelim.Sıcak şerbeti kepçe ile her tarafına dökelim.Soğumaya bırakalım
Afiyet olsun...



Related Posts with Thumbnails