11 Aralık 2007 Salı

YILDÖNÜMÜ PASTASI

Bugün bizim evlenme yıldönümümüz...(5 Ekim ) 19 yıllık evlilik ve 20 yıllık birliktelik...Kimine göre az, kimine göre çok, öyle değil mi? Güzellikleri ve sıkıntıları da içinde barındıran bunca yılı, bunca yolu birlikte yürüdüğüm eşime bana kattığı tüm değerler ve artılar,hepsinden önemlisi de iki güzel çocuğum için teşekkür ediyorum. Dünyada kaldığım son noktaya kadar yanımda olmasını diliyorum.
Mutlu yıllar bize...!

İşte bu da bugün için yaptığım yıldönümü pastası...tek kelimeyle nefis! Ben doğrusunu isterseniz şeker hamuru ve şeker hamuru ile hazırlanan pastaları çok sevmiyorum. Böyle daha doğal geliyor.Size de tavsiye ederim gerçekten çok kolay...
Akşam pastamızı kestikten sonra ancak dilim görüntüsünü alabildim. Tadı muhteşemdi.!


1 hazır kakaolu pandispanya kek
3 çorba kaşığı nutella
1 paket labne peynir
2 çorba kaşığı kakao
· 1,5 su bardağı süt (yarısı keki ıslatmak için)
1 kutu kremşanti
½ çay bardağı damla çikolata
½ ülker bitter çikolata


Nutella,labne, kakao ve süt telle iyice çırpılır. Krem şanti toz halinde ilave edilerek karıştırılır.
Kek servis tabağına yerleştirilir, süte 1tatlı kaşığı şeker eklenerek yarısı ile kek ıslatılır. Kremanın yarısı üzerine yayılır. Damla çikolata üzerine serpilir.Diğer kek üzerine yerleştirilerek kalan süt ile ıslatılır,krema ile tamamı kaplanır.Buzlukta bekletilen çikolata, rendelenerek üzerine serpilir . Bir gün dolapta bekletilir.
Afiyet olsun

9 Aralık 2007 Pazar

KAHVELİ KROKANLI KARAMELLİ PASTA TARİFİ

KAHVELİ KROKANLI KARAMELLİ PASTA TARİFİ

KAHVELİ KROKANLI KARAMELLİ PASTA TARİFİ


Çok sevgili Güldencehobi beni Porselen demlik çay saati etkinliğine davet etmiş, sağolsun...Ben de bayıldığım ve patenti -yani bu şekli -bana ait olan bu pastayla katılmak istedim...Son derece hafif yağsız ve lezzetli bir pastadır...Tadıp da beğenmeyene rastlamadım bugüne kadar.
Amma övdüm pastacığımı ama bu onun hakkındaki gerçek düşüncem!!! Söylemesem “ona”haksızlık olurdu... Enfes bir lezzet kaçırmayın derim…Tabii kahve krokan ve karamel seviyorsanız..
Çok geç saate kalmamak için ben acele ettikçe bazı aksilikler olmadı değil; tarifi de tekrar tekrar kontrol ettim ve detaylı resimledim ama açık olmayan bir kısım varsa sorabilirsiniz…
Hadi şimdi yapalım.

KAHVELİ KROKANLI KARAMELLİ PASTA TARİFİ

Keki için;

  • 2 yumurta,(muhakkak oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 50 gr eritilmiş tereyağı,(ben 1 çay bardağı sıvıyağ kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi,
  • 1 tatlı kaşığı kakao,
  • 2 su bardağı un.

Krema ;
  • 1 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası,
  • 1 tatlı kaşığı dolusu pirinç unu,
  • 2 su bardağı süt,
  • 1 paket vanilya.
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
Karamel için;

  • 1 çay bardağı toz şeker,
  • 1 çay bardağı süt(varsa krema daha güzel oluyor)

Islatmak için;
  • 1 çorba kaşığından bal şurubu

krokan için;
  • 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
  • 1 çay bardağı toz şeker

***Şekeri eritiyoruz ve içine iri dövülmüş fındıkları koyuyoruz ve yağlı kağıt üzerine döküyoruz.Buzlukta soğutuyoruz, çıkarıp birkaç parçaya kırıyoruz ve havanda dövüyoruz.

KAHVELİ KROKANLI KARAMELLİ PASTA YAPILIŞI


  1. Yumurta ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz.
  2. Süt ve yağını ekleyip bir iki daha çırpıyoruz.
  3. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu beraber eleyip, sıvı karışıma karıştırıyoruz.
  4. Hazırladığımız karışımı 24 cm çapında kelepçeli kalıba dökelim önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  5. Kek pişerken kreması için tüm malzemeyi karıştırarak ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
  6. Keki kalıbında soğutuyoruz ve ikiye ayırıyoruz ve üzerine 4-5 kaşık sulandırılmış bal döküyoruz.
  7. Kremanın yarısını kekin üstüne döküyoruz.
  8. Dilediğimiz şekilde ezdiğimiz krokanların da yarısını serpiyoruz ve işlemi tekrarlıyoruz.


****Karamel için şekeri ocakta eritip, karamel oluncaya kadar pişirelim ve üstüne sütü(veya kremayı) dökerek iyice eritiyoruz. Kıvama gelince kapatıyoruz ,hafif soğuyunca krokanların üzerine gezdiriyoruz.
*Dilediğimiz gibi süslüyoruz…
* 1-2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra kalıptan çıkarıyoruz ve servis yapıyoruz..

afiyet olsun


Afiyet olsun.


Bunlar da yapım aşamalarının resimleri..:))))))))))












































8 Aralık 2007 Cumartesi

AYVALI HAVUÇ SALATASI

Sevgili Gamze Ablamın tarifi....Çok lezzetli ve besleyici bir salata...Yapımı da son derece basit.

1/2 adet kırmızı lahana
1 adet ayva rendesi
2 adet havuç rendesi
Ceviz
3 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı yoğurt

*Lahanayı incecik doğrayıp, tuz atıp, mıncıklayıp bekletiyoruz...
*Tüm malzemeyi karıştırıyoruz
*Damak tadımıza göre tuz ilave ediyoruz.

Afiyet olsun....
Related Posts with Thumbnails