
ELMALI SARMA TARİFİ
- 6 adet milföy hamuru
- 3-4 adet elma
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1/2 su bardağı ceviz
- 1 adet yumurta
ELMALI SARMA YAPILIŞI:
- Elmaları incecik dilimleyelim..(Tarifin aslında elmaları 1 kaşık tereyağında soteleyin diyor ben de ilk yaptığımda öyle yaptım ama yağ tadı hoşumuza gitmedi...Artık koymuyorum.Siz dilerseniz önce tereyağında soteleyebilirsiniz.)
- Şekerle hızlı ateşte pişirelim...Yumuşayınca kapatalım ve cevizi ,üzümü ve tarçını ekleyip karıştıralım..
- Milföyleri üstüste koyalım ve merdaneyle 30x40 cm olacak kadar açalım.
- Çırptığımız yumurtayı üzerine sürelim..
- Soğumuş olan elmalı harcı kenara susuz bir şekilde uzunca yayalım ve iki kenarı üste doğru kıvıralım.Sonra geniş bir rulo yapalım...
- Üzerine çırpılmış yumurtayı sürelim ve 170 derecede yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- Çıkarıp soğumasını bekleyelim ve üzerine pudra şekeri eleyelim...
Not: Pişer pişmez yenmesini tavsiye ederim..Bekleyince yumuşuyor ..
Afiyet olsun
