20 Mart 2008 Perşembe

ELMALI SARMA TARİFİ

ELMALI SARMA TARİFİ

ELMALI SARMA TARİFİ

  • 6 adet milföy hamuru
  • 3-4 adet elma
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 1/2 su bardağı ceviz
Üzerine:
  • 1 adet yumurta

ELMALI SARMA YAPILIŞI:

  1. Elmaları incecik dilimleyelim..(Tarifin aslında elmaları 1 kaşık tereyağında soteleyin diyor ben de ilk yaptığımda öyle yaptım ama yağ tadı hoşumuza gitmedi...Artık koymuyorum.Siz dilerseniz önce tereyağında soteleyebilirsiniz.)
  2. Şekerle hızlı ateşte pişirelim...Yumuşayınca kapatalım ve cevizi ,üzümü ve tarçını ekleyip karıştıralım..
  3. Milföyleri üstüste koyalım ve merdaneyle 30x40 cm olacak kadar açalım.
  4. Çırptığımız yumurtayı üzerine sürelim..
  5. Soğumuş olan elmalı harcı kenara susuz bir şekilde uzunca yayalım ve iki kenarı üste doğru kıvıralım.Sonra geniş bir rulo yapalım...
  6. Üzerine çırpılmış yumurtayı sürelim ve 170 derecede yaklaşık 15 dakika pişirelim.
  7. Çıkarıp soğumasını bekleyelim ve üzerine pudra şekeri eleyelim...

Not: Pişer pişmez yenmesini tavsiye ederim..Bekleyince yumuşuyor ..

Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails