Bugün eşimin doğumgünü...Ona çok pratik olan bu pastayı hazırladım...Niyetim ilk önce çikolatalı, rulokatlı bir pasta hazırlamaktı ama kendisine sorunca muzlu istediğini söyledi... Demokraside çareler tükenmezmiş , bende kakaolu pandispanyamı muzlu pastaya uyarladım:)))
Resimdeki pasta ortaya çıktı. Bizler lezzetini çok beğendik..Umarım sizler de beğenirsiniz.:))
Önce sağlıklı, sonra da mutlu ve hep birlikte geçireceğimiz daha nice yaşlar diliyorum sevgili eşime..Hep sevgiyle andığımız güzel günlerimiz olsun inşallah:))
MUZLU YAŞ PASTA TARİFİ
Pandispanya için:
- 5 yumurta(muhakkak oda sıcaklığında olmalı)
- 5 fincan şeker
- 5 fincan un(3 kaşığı kakao ya da dilerseniz sade yapabilirsiniz )
- 1 fincan su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Islatmak için süt ya da meyva suyu vs.
Kreması:
- 1 paket muzlu kremole
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 adet dilimlenmiş muz
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- file fındık
- 1 adet muz
- kiraz şekerlemesi
MUZLU YAŞ PASTA nasıl yapılır?
- Muzlu kremoleyi sütle iyice çırpıp hazırlayalım
- Krem şantiyi de tarifine göre hazırlayalım ve buzdolabına koyalım
- Çukur bir kapta şekeri ve yumurtaları iyice mixerle çırpalım.(yoğurt gibi koyulaşıncaya kadar)
- Suyunu ilave edelim
- Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu beraber önce bir yerde eleyelim sonra ilave edelim
- Bundan sonra kaşıkla hafif karıştıralım.
- Kelepçeli kalıbımızı yağlayıp (ya da yağlı kağıtla )üzerine karışımı koyalımve önceden ısıttığımız 170 C fırınımızda pişirelim.
- Pandispanyamız piştikten ve soğuduktan sonra iki parçaya ayıralım.
- Alt kata ıslatmak için süt veya meyve suyu veya sulandırılmış reçel veya bal sürelim
- Üzerine krema sürerek dilimlenmiş muzu her tarafına eşit şekilde dizelim
- İkinci parçayı koyup aynı şekilde ıslatalım
- En üstüne ve kenarına hazırladığımız krem şantiyi sürelim ve süsleyelim
- Ben kiraz şekerlemesi, muz, file fındık ve çöp çikolata kullandım..
- Buzdolabında yeterince dinlendirdikten sonra servis yapalım...
Afiyet olsun