10 Kasım 2008 Pazartesi

ELMALI PAY TARİFİ


Bu güzel tarif epeey zamandır bekliyor..Resimler ve uygulama sevgili dost Esin'den..Tarif ise benden..Arkadaşım bize sunum aşamasında üzerine vanilyalı dondurma koyarak servis yaptı.. Çok nefis bir lezzet...Tatlı severlere duyurulur..:))
Ellerine sağlık tekrar Esin 'ciğim:))

ELMALI PAY TARİFİ

malzemeler:

  • 125 gr oda ısısında tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker ( 200 ml lik bardak )
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

  • İç malzemesi:
  • 3 adet yeşil elma
  • 3 adet kırmızı elma
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz fındık
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Elmalı Pay Tarifi Yapılışı

– Tereyağı ile şekeri krema haline gelene kadar mikserle çırpalım.
– Yumurta ve  kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştıralım.
– Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
– Hamuru streçleyip buz dolabında 30 dakika dinlendirelim.
– Kuru üzümün üzerine sıcak su döküp yaklaşık 10 dakika bekletelim.
– Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım.
– Üzerine limon suyu ekleyip tencereye koyalım.
– Esmer şekeri ilave edip kısık ateşte fazla yumuşatmadan pişirelim.
– Üzümleri ekleyip tekrar karıştıralım.
– Soğuduktan sonra tarçını, cevizi ilave edelim.
– Margarinle yağladığımız orta boy bir kalıba hamurun yarısını ince açıp kenarlara taşacak şekilde döşeyelim.
– Elmalı karışımı hamurun içine yayalım.
– İkinci parçamızı da açarak elmaların üzerine dikkatlice serelim(dilerseniz kalıpla şekiller de kesip yerleştirebilirsiniz)
– 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
– Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim.

NOT:İsterseniz mini kalıplarda da bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN:)
**
Beyaz renk akşam loşluğunda makinamda patlama yapıyor..Resim o yüzden oldukça başarısız çıkmış, kusura bakmayın:))

PIRASALI BÖREK TARİFİ

PIRASALI BÖREK TARİFİ

PIRASALI BÖREK TARİFİ

Çok lezzetli, pırasa sevmeyene bile iştahla yediren güzel bir börek tarifi.

PIRASALI BÖREK TARİFİ

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 4 adet pırasa
  • 1 su bardağı peynir
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Sosu;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 şişe soda
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta

üstüne:

  • çörek otu

PIRASALI BÖREK yapılışı:

  1. Pırasaları ince ince doğrayıp tavada zeytinyağıyla biraz yumuşayıncaya kadar kavuralım. 
  2. Sonra içine peyniri ve tuzunu katalım(peynirin tuzuna göre hareket edin)
  3. Sos malzemelerini de çırpıcıyla iyice karıştıralım.
  4. Tepsimizi yağlayalım ve en alta tek yufkayı serelim, kaşık ve fırça ile sostan her yerine sürelim
  5. 3. yufkanın yarısına kadar yufkaları parçalayıp eşit olarak her yere serip sos sürerek gelelim
  6. Burada pırasaları yine eşit olarak güzelce dağıtalım
  7. Diğer yufkalar bitene kadar devam edelim
  8. En üste çörek otu serpip, vakit varsa olabildiğince dinlendirelim
  9. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Not:* Pırasalı harcı çiğ olarak da hazırlayıp döşeyebilirsiniz.
     
Afiyet olsun

8 Kasım 2008 Cumartesi

KAHVALTILIK PEYNIRLI EKMEK TARIFI

KAHVALTİLİK PEYNİRLİ EKMEKLER

KAHVALTİLİK PEYNİRLİ EKMEKLER


Bunu yapmak için tarife gerek yok ama yine de söyleyelim, daha önce uğraşamamış genç arkadaşlarımız için..
  1. Fırın kabımıza ekmeklerimizi dizelim
  2. Diğer bir kaba da göz kararı peynir,1 yumurta,5-6 sap dğranmış maydonoz,sürülebilecek kıvamda kalacak şekilde azıcık süt koyup çatalla ezelim .
  3. Ekmeklerin üzerine birer parça tereyağı sürüp ,harcımızdan dağıtalım yeterince..
  4. Fırında kızarana kadar pişirelim..


Afiyet olsun



Related Posts with Thumbnails