Çok lezzetli, pırasa sevmeyene bile iştahla yediren güzel bir börek tarifi.
PIRASALI BÖREK TARİFİ
Malzemeler
- 4 adet yufka
- 4 adet pırasa
- 1 su bardağı peynir
- Zeytinyağı
- Tuz
Sosu;
- 1 çay bardağı süt
- 1 şişe soda
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
üstüne:
- çörek otu
PIRASALI BÖREK yapılışı:
- Pırasaları ince ince doğrayıp tavada zeytinyağıyla biraz yumuşayıncaya kadar kavuralım.
- Sonra içine peyniri ve tuzunu katalım(peynirin tuzuna göre hareket edin)
- Sos malzemelerini de çırpıcıyla iyice karıştıralım.
- Tepsimizi yağlayalım ve en alta tek yufkayı serelim, kaşık ve fırça ile sostan her yerine sürelim
- 3. yufkanın yarısına kadar yufkaları parçalayıp eşit olarak her yere serip sos sürerek gelelim
- Burada pırasaları yine eşit olarak güzelce dağıtalım
- Diğer yufkalar bitene kadar devam edelim
- En üste çörek otu serpip, vakit varsa olabildiğince dinlendirelim
- 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder