14 Aralık 2008 Pazar

FİRİNDA CUPRA VE ROKA TERE SALATASİ


















FIRINDA ÇUPRA
malzemeler :

4 adet balık (çupra)
1 limon
4 adet defne yaprağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber

yapılışı:

*Balıkların üstünü verev şekilde bıçakla çizilelim.
*Yıkayıp iyice sularının süzülmesini bekleyelim
*Her tarafını tuz ve karabiberle ve zeytinyağı karışımı ile iyice ovalayalım
*Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.
*İçlerine birer ikişer kabukları soyulup yuvarlak kesilmiş limon dilimi,defne yaprağı ve bir çay kaşığı kadar tereyağı koyalım.
*240 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika yakmadan hafif kızarana kadar pişirelim. *Sarmısaklı roka salatası ve daha önce yayınladığım FIRINDA KEKİKLİ PATATES ile servis yapalım...
ROKA -TERE SALATASI
malzemeler:
1/2 demet yıkanıp iri doğranmış roka
1/2 demet tere
1 adet turp rendesi
1 adet havuç rendesi
4-5 cherry domates
1-2 diş sarımsak rendesi
zeytinyağı,tuz,
1/2 limon
**Sadece karıştırıyoruz:))) Afiyetle yiyoruz...
*Severseniz sirke de tercih edilebilir...

12 Aralık 2008 Cuma

ZEYTİNYAGLİ HAVUC TARİFİ



ZEYTİNYAGLİ HAVUÇ TARİFİ

Malzemeler:

  • 4-5 adet havuc
  • 1 orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 yemek yemek kaşığı pirinç
  • 4 yemek kasığı zeytinyagı
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi seker
  • 1/2 su bardagi sıcak su
  • Maydonoz

ZEYTİNYAGLİ HAVUÇ Yapilisi:


  1. Sogani piyazlık dograyip sarımsakla beraber yağda sarartalım.
  2. Halka doğranmış havuçları tuz, seker ilave edip beş dakika daha kavuralım.
  3. Uzerine pirincleri ekleyelim biraz daha çevirelim
  4. Sıcak suyunu ekleyip agzini kapatalım.
  5. Kısık ateste havuclar yumusayincaya ve pirinçler uzayıncaya kadar pisirelim. (Gerekirse biraz daha su ilave edilebilir)
  6. Servis yaparken uzerine dogranmis maydonoz serpistirelim.
Afiyet olsun...


8 Aralık 2008 Pazartesi

KAŞARLI DEREOTLU KREP


http://sefertasim.blogspot.com

http://sefertasim.blogspot.com
http://sefertasim.blogspot.com
Her evde krep yapılır..Özellikle haftas sonu kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasındadır kendisi. Ben az değiştirip içine dereotu ve kaşar rendesi de kattım..Sade krep sevmeyen oğluş bir kaç tane birden yedi..
Tarife bile gerek yok aslında..Hiç bir zaman ölçü kullanmadım çünkü.
Ama yeni başlayanları, öğrencileri, bekarları düşünerek biraz daha yardımcı olabilelim diye yaklaşık bir ölçü veriyorum.

Buyurun :

KAŞARLI DEREOTLU KREP

malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • dereotu
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Tuz
  • zeytinyağı
yapılışı:
  1. Önce yumurtaları tuzla iyice çırpalım 
  2. sütü ekleyip yine çırpalım
  3. Ununu tuzu ekleyelim 
  4. Çok sıvı olmayacak, çok katı da olmayacak, koyu akıcı bir kıvam elde edeceksiniz. Tavaya döküp eğdiğimizde çok hızlı ya da çok ağır akmamalı. Normal akıcılıkla tüm tavayı kaplayabilmeli. Koyu ya da sıvı ise un veya süt ile dengeleyelim.
  5. Kaşar ve dereotunu da ekleyelim, hamurumuz hazır
  6. Tavamızı bir çay kaşığı kadar yağlayalım, ısınınca küçük bir kepçe hamur dökelim ve tüm tavayı kaplamasını sağlayalım
  7. Kenarları hafif kalkınca tavayı şöyle bir sallayalım tutmuyorsa altüst edelim
  8. Arkalı önlü silikon spatula yardımıyla çevirerek pişirelim.
  9. Tüm hamurumuzu bitirene kadar bu işleme devam edelim

Afiyet olsun

Not: ***Sade krep yapmak için kaşar ve dereotu eklememeniz yeterli :)

Related Posts with Thumbnails