19 Aralık 2008 Cuma

FIRINDA GARNİTURLU TAVUK



Çoook lezzetli ve çooook pratik bir tarif daha...Hem misafir için, hem sizin ...Hem bekarlar, hem yemek yapmayı bilmeyenler, hem çalışanlar için..Yüzünüzü kara çıkarmaz:))
Hadi buyrun:)
Malzemeler:
1 bütün tavuk (ya da but ,kanat ne isterseniz)
1 kavanoz garnitür (ya da minik küp kesilip hafif haşlanmış patates,havuç, bezelye)
Sosu:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
1-2 kaşık zeytinyağı
yapılışı:
*Tavuğumuzu yeterli tuz ve su koyduğumuz bir tencerede yumuşayana kadar haşlayalım
*Tepsimize tavuklarımızı dizelim..
*Üzerlerine karabiber serpelim azıcık..
*Aralarına garnitürleri paylaştıralım
*Üzerine çatalla iyice karıştırıp homojen hale getirdiğimiz sosumuzu sürelim.
*200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim..
*Yanında leziz bir pilav ve bol yeşil salata ile servis yapabilirsiniz...
Afiyet olsun..


17 Aralık 2008 Çarşamba

SUSAMLI KURABİYELER




SUSAMLI KURABİYELER



Malzemeler :

  • 250 gr. tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta ( sarısı içine, beyazı üzeri için ayrılmalı )
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı toz şeker  
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • Susam

Yapılışı :

  1. Susam ve yumurta akı hariç malzemeyle yumuşak ama kaba yapışmayan bir hamur yoğuralım
  2. dilediğimiz gibi şekillendirip önce yumurta akına sonra susama batıralım
  3. 160-170 derecelik bir fırın ısısında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  4. Ölçü tam bir büyük fırın tepsisine denk geliyor, bilginize..
afiyet olsun










KOKOSTAR KURABİYE

KOKOSTAR

İlk nerede gördüm, tarifi nereden aldım tam olarak hatırlamıyorum ama(yanılmıyorsam yeşilkivi de ilk kez görmüştüm) neredeyse tüm blogcu arkadaşlarım bu tarifi denemiştir ve herkes de eminim benim gibi çok sevmiştir...Ben hindistan cevizli tatları çok sevdiğim için bayılıyorum...Tarifi bizle paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...
Herkese de tavsiye edebileceğim güzel bir lezzet..:))
Yaklaşık aynı sözlerle ben de sizlerle paylaşmak istiyorum..

Malzemeler :
Hamuru :
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250gr. margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İçine:
2 su bardağı hindistancevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)

Üst Süsleme İçin:
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)

Yapılışı :
*Un haricinde tüm hamur malzemelerini karıştıralım.
*Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayalım.
*Ayrı bir kapta yumurta akını bir çimdik tuz ekleyerek mikserle kar gibi oluncaya kadar çırpalım.
*Pudra şekerini ilave edilip çırpmaya devam edelim.
*Hindistan cevizini de çırpma kabına alıp iyice karıştıralım.
*Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayalım ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açalım.
*İçine Hindistan cevizli malzemeyi yerleştirelim ve kapatalım.
*Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizilirelim.
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeleri 15 dakika pişirelim.
*Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
*Soğuyan kurabiyelerin üzerini soğuyan üst süsleme malzemesi ile süsleyelim.
*Antep fıstığı veya herhangi bir üst malzeme ile de servis yapalım...
*(Ucu sivri sıkma torbasıyla, ince uçlu bir huniyle ya da bir poşete açacağınız küçük bir delikle yapabilirsiniz.)


Afiyet olsun:))

Related Posts with Thumbnails