Hem bu kadar kolay, hem bu kadar lezzetli, hem de sağlıklı...Daha ne istersiniz? Hem kendi arşivimde bulunması açısından, hem de sizler için tarifleri işte burada...Bir kez daha ellerine sağlık Hatice'm :)
25 Aralık 2012 Salı
YEŞİL SOSLU KARNABAHAR-BROKOLİ SALATASI VE TAVUKLU KREP
Hem bu kadar kolay, hem bu kadar lezzetli, hem de sağlıklı...Daha ne istersiniz? Hem kendi arşivimde bulunması açısından, hem de sizler için tarifleri işte burada...Bir kez daha ellerine sağlık Hatice'm :)
19 Aralık 2012 Çarşamba
MUZLU PORTAKALLI TİRAMİSU
Gün menümden bir tarif daha..Portakal suyuyla ıslanmış kedi dili, labneli krema ve çikolata sos ile oldukça hafif ve nefis bir pasta oluyor. Bakmayın adında "tiramisu" kelimesinin geçtiğine , aslında pek bir ilgisi yok..:)) Yapımı da fazla uğraştırmayan bir pasta.. biraz doğaçlama , biraz zorunluluklar derken işte ortaya böyle bir lezzet çıktı..
Üzerine çikolata sos yerine meyveli sos yapacaktım ama bir son dakika değişikliği ile vişne soslu muhallebi yapınca her ikisi de meyveli olmasın istedim ...denemek isteyenlere meyveli sos da kullanabileceklerini hatırlatmak isterim..
16 Aralık 2012 Pazar
DEREOTLU GEVREK POĞAÇA-2
Daha önce yayınladığım poğaçanın bir diğer versiyonunu denedim bugün ve sanırım bu daha çok hoşuma gitti... Pazar kahvaltımıza ucu ucuna yetişti ama değdi bence..:)
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun..
DEREOTLU GEVREK POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler- 125 gr tereyağı (eritilmiş)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta(birinin sarısı yüzüne ayrılacak)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı beyaz peynir rendesi
- 1/2 demet kıyılmış dereotu
- Yeterince un (birden koymayın yavaş yavaş ilave edin,ele yapışmadığı zaman bırakın)
Dereotlu gevrek poğaçanın yapılışı:
- Yoğurma kabımıza tüm sıvıları ekleyip karıştıralım
- Dereotunu da ilave edelim
- Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyerek yavaş yavaş hamuru yoğuralım
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ceviz kadar yuvarlayıp, üzerine yumurta sarısı sürelim
- Çörekotu serpelim ve 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)