16 Aralık 2012 Pazar

DEREOTLU GEVREK POĞAÇA-2

DEREOTLU GEVREK POĞAÇA-2

DEREOTLU GEVREK POĞAÇA-2


Daha önce yayınladığım poğaçanın bir diğer versiyonunu denedim bugün ve sanırım bu daha çok hoşuma gitti... Pazar kahvaltımıza ucu ucuna yetişti ama değdi bence..:) 
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun..

DEREOTLU GEVREK POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler
  • 125 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta(birinin sarısı yüzüne ayrılacak)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı beyaz peynir rendesi
  • 1/2 demet kıyılmış dereotu
  • Yeterince un (birden koymayın yavaş yavaş ilave edin,ele yapışmadığı zaman bırakın)

Dereotlu gevrek poğaçanın yapılışı: 

  1. Yoğurma kabımıza tüm sıvıları ekleyip karıştıralım
  2. Dereotunu da ilave edelim
  3. Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyerek yavaş yavaş hamuru yoğuralım
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ceviz kadar yuvarlayıp, üzerine yumurta sarısı sürelim
  5. Çörekotu serpelim ve 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun

2 yorum:

Derya Sezgin dedi ki...

Canım günaydın şu an çay içiyorum ya
nında bu nefis poğaçalarda olsa süper olursdu:)))Ellerine sağlık sev
giler...

sarımutfak-hande dedi ki...

ohhh misss olsa da yesem :)))
ellerine sağlık

Related Posts with Thumbnails