Daha önce yayınladığım poğaçanın bir diğer versiyonunu denedim bugün ve sanırım bu daha çok hoşuma gitti... Pazar kahvaltımıza ucu ucuna yetişti ama değdi bence..:)
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun..
DEREOTLU GEVREK POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler- 125 gr tereyağı (eritilmiş)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta(birinin sarısı yüzüne ayrılacak)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı beyaz peynir rendesi
- 1/2 demet kıyılmış dereotu
- Yeterince un (birden koymayın yavaş yavaş ilave edin,ele yapışmadığı zaman bırakın)
Dereotlu gevrek poğaçanın yapılışı:
- Yoğurma kabımıza tüm sıvıları ekleyip karıştıralım
- Dereotunu da ilave edelim
- Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyerek yavaş yavaş hamuru yoğuralım
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ceviz kadar yuvarlayıp, üzerine yumurta sarısı sürelim
- Çörekotu serpelim ve 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
2 yorum:
Canım günaydın şu an çay içiyorum ya
nında bu nefis poğaçalarda olsa süper olursdu:)))Ellerine sağlık sev
giler...
ohhh misss olsa da yesem :)))
ellerine sağlık
Yorum Gönder