24 Nisan 2013 Çarşamba

VİŞNELİ PASTA TARIFI VE AYTEN İN SOFRASI

VİŞNELİ PASTA VİŞNELİ PASTA
Bu sofrada bulunuşumun üzerinden epeyce geçti.. Her şey çok nefisti ancak fotoğraf makinamın yanımda olmaması ve telefonla çekilen resimlerin kalitesizliği beni bunca zaman yayınlamaktan alıkoydu. Nihayetinde o güzelim pastaya kıyamadım ve resimlerle uğraşmaya karar verdim.. Bir de o anının yaşamasını istedim. Resimleri olabildiğince aydınlattım. Bu yönden kusurumuz affola..:) 
Sabitlenmeyen anlar maalesef ne kadar istemesek de unutulmaya mahkum..Sadece herkes için süresi değişiyor ama kesinliği asla... Aşağıdaki tariflerin çoğu zaten sitemde mevcut..Linklerini daha önce yazmıştım..Resimleri çok fotojenik olmasa da lezzetlerine benden size garanti...Tekrar teşekkürler Ayten ciğim..
Gelelim bu güzel pastanın yapımına :)

23 Nisan 2013 Salı

ORMAN KEBABI TARIFI

ORMAN KEBABI TARIFI

ORMAN KEBABI

ORMAN KEBABI TARİFİ

malzemeler:
  • 1/2 kg kuşbaşı et
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber 
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 küçük su bardağı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3-4 kaşık zeytinyağı veya 1 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz, pul biber, karabiber, kekik

ORMAN KEBABI nın yapılışı:

  1. Çelik tenceremizi iyice ısıtalım
  2. Etleri tencereye koyup her tarafını  mühürledikten sonra suyunu bırakan etleri, orta ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirelim.(Ya da varsa düdüklü kullanalım)
  3. Etler iyice suyunu çekince yağını ekleyip yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsakları ilave edip 2-3 dakika soteleyelim
  4. Minik küpler halinde doğradığımız havuçları, biberleri, bezelyeleri ekleyip bir süre karıştıralım
  5. Salçaları ekleyelim, iyice kavuralım.
  6. İrice doğradığımız patatesleri ilave edelim
  7. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim; tuz hariç baharatlarını koyup kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana  kadar pişirelim
  8. Ocaktan almadan tuzunu ekleyip bir taşım kaynatıp sıcak sıcak servis yapalım
Afiyet olsun

22 Nisan 2013 Pazartesi

ÇİLEK SOSLU CHEESECAKE TARIFI

ÇİLEK SOSLU CHEESECAKE
ÇİLEK SOSLU CHEESECAKE

 ÇİLEK SOSLU CHEESECAKE


Tam mevsimindeyiz, çilekli türlü tatlılar yapılıyor ve çoğunlukla da çok seviliyor..
Bu dönemde sanırım ben de kendimi bundan kurtaramayacağım..
Peykek tek kelimeyle nefis..
Tatlı olarak sanırım en sevdiklerimden...
Çilek sosuyla da bir başka lezzet boyutu katılıyor damaklara..
Bu kez tarif vermeyeceğim, her şeyini birebir uyguladığım , çeşitli denemelerimin sonucunda bence en güzel olduğunu düşündüğüm tarife size yönlendireceğim. Sadece çilek sosunu nasıl yaptığımı tek bir cümleyle anlatıp linke geçeceğim.

ÇİLEK SOSU:


  • 1/2 kg çilek
  • 3 yemek kaşığı şeker

-Birlikte rondodan geçirelim ve kaynatalım.
-Bir iki dakika sonra kapatıp soğumaya bırakalım

Şimdi tabanının tarifi için lütfen,
TIKLAYINIZ



Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails