23 Nisan 2013 Salı

ORMAN KEBABI TARIFI

ORMAN KEBABI TARIFI

ORMAN KEBABI

ORMAN KEBABI TARİFİ

malzemeler:
  • 1/2 kg kuşbaşı et
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber 
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 küçük su bardağı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3-4 kaşık zeytinyağı veya 1 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz, pul biber, karabiber, kekik

ORMAN KEBABI nın yapılışı:

  1. Çelik tenceremizi iyice ısıtalım
  2. Etleri tencereye koyup her tarafını  mühürledikten sonra suyunu bırakan etleri, orta ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirelim.(Ya da varsa düdüklü kullanalım)
  3. Etler iyice suyunu çekince yağını ekleyip yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsakları ilave edip 2-3 dakika soteleyelim
  4. Minik küpler halinde doğradığımız havuçları, biberleri, bezelyeleri ekleyip bir süre karıştıralım
  5. Salçaları ekleyelim, iyice kavuralım.
  6. İrice doğradığımız patatesleri ilave edelim
  7. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim; tuz hariç baharatlarını koyup kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana  kadar pişirelim
  8. Ocaktan almadan tuzunu ekleyip bir taşım kaynatıp sıcak sıcak servis yapalım
Afiyet olsun

2 yorum:

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

Tariflerinizin hepsi çok güzel. Ellerinize sağlık

durme durme dedi ki...

Bezelyeler henüz tazeyken pişirmek gerek, nefis görünüyor, elinize sağlık.

Related Posts with Thumbnails