ORMAN KEBABI TARİFİ
malzemeler:
- 1/2 kg kuşbaşı et
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 küçük su bardağı bezelye
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3-4 kaşık zeytinyağı veya 1 yemek kaşığı tereyağı
- tuz, pul biber, karabiber, kekik
ORMAN KEBABI nın yapılışı:
- Çelik tenceremizi iyice ısıtalım
- Etleri tencereye koyup her tarafını mühürledikten sonra suyunu bırakan etleri, orta ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirelim.(Ya da varsa düdüklü kullanalım)
- Etler iyice suyunu çekince yağını ekleyip yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsakları ilave edip 2-3 dakika soteleyelim
- Minik küpler halinde doğradığımız havuçları, biberleri, bezelyeleri ekleyip bir süre karıştıralım
- Salçaları ekleyelim, iyice kavuralım.
- İrice doğradığımız patatesleri ilave edelim
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim; tuz hariç baharatlarını koyup kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirelim
- Ocaktan almadan tuzunu ekleyip bir taşım kaynatıp sıcak sıcak servis yapalım
Afiyet olsun
2 yorum:
Tariflerinizin hepsi çok güzel. Ellerinize sağlık
Bezelyeler henüz tazeyken pişirmek gerek, nefis görünüyor, elinize sağlık.
Yorum Gönder