Çikolatalı tırtıl kurabiyeler eşimin en sevdiği kurabiye grubuna giriyor. Tırtıl kurabiye şekil itibariyle kim keşfetmişse bayağı hoş duruyor. Lezzet derseniz tartışılmaz.. Kurabiye severlerin bu sevimli tırtılları sevmemesi olanaksız.. Sizce de öyle değil mi? Aslında çok da kolay yapılıyor ama sadece biraz el oyalıyor.. Yapmadıysanız, yemediyseniz hemen mutfağa girmenizi ve bu güzel kurabiyeleri kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum hanımlar beyler..tarif yazının devamında okuyacak mısınız?
14 Mayıs 2013 Salı
13 Mayıs 2013 Pazartesi
MAKARON / MACARON TARIFI
Makaron ya da macaron her nasıl isimlendiriliyorsa, bana bugüne kadar en çok sorulan tarif oldu..Ben de en sevdiğim halini yapıp aşama aşama görüntüleyip sizlerle paylaşmak istedim. Yapımı bazı internet sitelerinde anlatıldığı kadar aman aman zor filan değil, öyle çok kasmayı gerketirmiyor ..Sadece dikkat edilmesi gereken bazı kurallar var..
Ben sizlere son derece pratik bir şekilde anlatacağım, kolaylıkla da yapacaksınız merak etmeyin.
Lezzeti evet gerçekten çok güzel, ama benim için bir acıbadem kurabiyesinin yerini tutamaz..
Daha detaylı derseniz yazının devamında :)
12 Mayıs 2013 Pazar
MAYASIZ PISI TARIFI (HAMUR KIZARTMASI)
Annelerimizin en eski, evde yemeğin olmadığı ya da tembellik edilip yemek yapılmak istenmeyen pazar günlerine özgü hamur kızartması, nam-ı diğer pişi tarifi var bugün sırada. Pişi, çok lezzetli ve çok pratik olması dolayısıyla ani misafirler için de çabucak yapılabildiği için sanırım evlerde çok tercih edilir. Herkesin bildiği ve yaptığı bir tarif eminim ama ben de kendi dokunuşumu paylaşmak istedim sizlerle...Belki, henüz mutfakla yeni tanışmış okuyucularım olabilir diye biraz da..
Biraz şundan, biraz bundan derken mutfağımın her yönünü paylaşıyorum sizlerle... :)
Pişi iki şekilde yapılıyor bildiğim kadarıyla, bir mayalı bir de mayasız..
Mayalı tariflerde her zaman biraz bekleme payı vardır, hamurun olgunlaşması için. Vaktiniz yoksa ya da müsaitseniz yakınlardaki bir fırından ekmek hamuru da alabilirsiniz bunu yapmak için.
Sodalı yani karbonatlı pişi tarifi ise bana her zaman daha pratik geliyor açıkçası. Kahvaltıdan evvel 20 dakika yetiyor ..Azıcık ve her evde bulunabilecek malzemeyle ortaya çıkan lezzete de herkes bayılıyor..
Denemek isterseniz buyurun tarifin devamını okumaya :)
Biraz şundan, biraz bundan derken mutfağımın her yönünü paylaşıyorum sizlerle... :)
Pişi iki şekilde yapılıyor bildiğim kadarıyla, bir mayalı bir de mayasız..
Mayalı tariflerde her zaman biraz bekleme payı vardır, hamurun olgunlaşması için. Vaktiniz yoksa ya da müsaitseniz yakınlardaki bir fırından ekmek hamuru da alabilirsiniz bunu yapmak için.
Sodalı yani karbonatlı pişi tarifi ise bana her zaman daha pratik geliyor açıkçası. Kahvaltıdan evvel 20 dakika yetiyor ..Azıcık ve her evde bulunabilecek malzemeyle ortaya çıkan lezzete de herkes bayılıyor..
Denemek isterseniz buyurun tarifin devamını okumaya :)
Kaydol:
Yorumlar (Atom)
