ÇİKOLATALI TIRTIL KURABİYE TARİFİ
malzemeler:
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
arasına:
- 100 gr çikolata
- 1/2 kutu süt kreması
- uğraşmak istemezseniz nutella
ayrıca:
- süslemek için fıstık tozu
- tırtıl kurabiye kalıbı
ÇİKOLATALI TIRTIL KURABİYE nasıl yapılır?
- Hamur malzemelerinden öncelikle sıvıları karıştıralım
- Katı malzemeleri katalım ama unu yavaş yavaş hamur toparlandıkça ekleyelim
- Kulak memesi kıvamındaki hamurumuzu tırtıl kalıbımıza doldurup arkasından elimizle ittirerek yağlanmış kağıt serdiğimiz tepsimize aralıklı olarak dizelim
- 175 derecede hafif kızarana kadar tutup beyazken çıkaralım
- Kremayı küçük bir kaba alıp ocağa koyalım, kaynamaya başladığı zaman alalım ve içine parça çikolataları ekleyelim ve iyice karıştıralım
- Fırından çıkıp ılıyan kurabiyelerin aynı boydakilerinin arasına kremamızı sürelim
- Hepsi tamamlanınca kalan çikolatayı azıcık sütle ya da kalan kremamızla hafif inceltip kurabiyelerin uçlarını batıralım ve fıstığa bulayalım
Afiyet olsun
Not: İlle çikolata şart değil ya, arasına reçel, bal vs. de sürebilirsiniz. Oktay usta nın dediği gibi "mutfakta çareler tükenmez" :)
7 yorum:
En sevdiğim kurabiyedir tırtıl kurabiye sizde bunu harika yapmışsınız ellerinize sağlık canım.Selamlar.
elıne sağlık tırtılar enfes
benim çocukluğumda annemlerin günlerinin baş kurabiyesiydi.metalden özel bir kalıpları vardı onunla yaparlardı, bayılırdık, çok eski klasik bir kurabiye, ellerine sağlık..
Hepinize teşekkür ederim,klasik her zaman hep güzeldir kanımca, değil mi? :)
Oy oy daha ne olsun en harika kurabiyedir ellerinize sağlık harika görünüyor eminim yazıda öledir
sibel tirtil kalibi yoksa baska ne yapabiliriz
Kalıbınız yoksa elinizle dilediğiniz şekli verebilirsiniz Sibel hanım :)
Yorum Gönder